Lebowski Publishers

Ultimatum
Matthew Glass

Razendknappe, profetische en spannende klimaatthriller over de toekomst van onze planeet, gesitueerd in 2033, waarin een onvermijdelijke confrontatie plaatsvindt tussen Amerika en China.

November 2033. Joe Benton, een democratische senator uit Arizona, is de nieuw verkozen president van de Verenigde Staten. Al binnen enkele dagen van zijn presidentschap komt Benton het rampzalige nieuws ter ore dat zijn voorganger in gesprekken was verwikkeld met China over klimaatverandering, en dat de vorige schattingen over de opwarming van de aarde, uitstoot van co2 en de stijging van de zeespiegel vreselijk zijn onderschat. Miami zal spoedig onderlopen, en dertig miljoen bewoners van kustprovincies zullen moeten worden geëvacueerd. Voor Benton zit er maar één ding op: hij moet de multilaterale gesprekken over Kyoto 4 verlaten en onmiddellijk met de Chinezen onderhandelen over hun `bijdrage' van co2-emissie. Wanneer de Chinezen weigeren in te binden en diplomatie op het hoogste niveau faalt, dreigt de wereld ten onder te gaan aan een allesvernietigende oorlog tussen de twee supermachten.

Ultimatum is een thriller die het meest precaire onderwerp van deze tijd - de toekomst van onze planeet - onderzoekt en het effect toont dat klimaatverandering zal hebben op ons leven, en dat van onze kinderen. Het is een boeiend boek over de president van Amerika en zijn staf, de machinaties achter gesloten deuren, onderhandelingen op het hoogste niveau, de finesses van diplomatie en de onvermijdelijke keuzes die soms gemaakt moeten worden.

Ultimatum gaat door waar Primary Colors en The West Wing ophielden: het is een visionaire, maar helaas ook al te realistische thriller die de lezer in een niet te stoppen rollercoaster meevoert naar een inktzwarte politieke wereld vol intriges, eigenbelang en ambitie.

Titelgegevens
Ultimatum - Matthew Glass
Oorspr. titel: Ultimatum
Vertaling: Rogier van Kappel
Bindwijze: Paperback
ISBN: 9789048801169
Pagina's: 400
Status: Verwacht
Datum: Januari 2010
Prijs: EUR 22,50
Bij deze titel
- Over Ultimatum
- Quotes

Meer over Matthew Glass