Keyware


Keyware ontvangt recordaantal orders in vierde kwartaal 2009

Brussel, België 17 december 2009 Het technologiebedrijf Keyware (NYSE/EURONEXT Brussel: KEYW), aanbieder van elektronische betaal- en getrouwheidssystemen en daaraan verwant transactiebeheer, noteert in het vierde kwartaal van 2009 een recordaantal bestellingen van bestaande en nieuwe klanten. Bovendien wordt de start van 2010 met het binnenhalen van twee lijvige orders niet gemist. De Stad Gent en Qteam-Bandencentrale Lambrechts sluiten een meerjarenovereenkomst voor in totaal 130 betaalterminals, betaalkaartautorisaties en transactieverkeer.

Keyware, gespecialiseerd in betaalterminals voor kmo's, stedelijke diensten, zelfstandige beroepen en handelaars, mag tevreden zijn. Het vierde kwartaal van 2009 is qua intake van bestellingen nu al het strafste resultaat ooit. De eerder bekend gemaakte prognose van 25% omzetgroei over 2009 wordt daarmee met zekerheid gehaald, misschien zelfs overtroffen. De orders zullen deels een omzetbijdrage hebben vanaf het vierde kwartaal van 2009 en deels vanaf het eerste kwartaal 2010.

CEO Stephane Vandervelde: 'Uiteraard zijn we tevreden. De cijfers hadden zelfs nog beter gekund, want een deel van de nieuw ingetekende contracten kan pas vanaf januari 2010 uitgevoerd worden. We bewijzen alleszins opnieuw dat onze strategie werkt: de klant centraal en een betaaloplossing voor elke behoefte. Vooral de vraag naar de nieuwe ethernet betaalterminals met snelle internetverbinding zit momenteel sterk in de lift. We verwachten vanaf volgend jaar dezelfde tendens voor de mobiele oplossingen.

Twee grote kleppers

Keyware voegt grote klanten toe aan zijn portefeuille. Stad Gent is een nieuw order waarbij alle Banksys-terminals vervangen worden door Keyware-terminals met bijkomend een levering van 15 mobiele terminals. Qteam-Bandencentrale Lambrechts hebben hun bestaande relatie met Keyware vernieuwd voor 5 jaar en bestellen een honderdtal nieuwe terminals met internetcommunicatie. Beide klanten brengen ook al hun transactieverkeer en betaalkaartautorisaties onder bij Keyware. Bij Stad Gent zullen aan de effectieve implementatie wel nog voorbereidende infrastructuurwerken voorafgaan. Beide klanten kiezen zowel voor onze terminals als voor de levering van betaaldiensten, zegt Vandervelde.

Over Keyware

Keyware, gevestigd in Zaventem, is een beursgenoteerd technologiebedrijf dat oplossingen levert voor elektronisch betalen, getrouwheidssystemen en transactiebeheer. Sinds Keyware van start ging met het verhuren van betaalterminals (begin 2004) ligt de focus van het bedrijf op het aanbieden van betaalterminals aan voornamelijk zelfstandige ondernemers, steden, gemeenten en politiediensten, en vrije beroepen; marktsegmenten die de laatste jaren een sterke groei in aantal toestellen kende. Keyware heeft momenteel meer dan 10 000 kanten in portefeuille, samen goed voor ongeveer 25 miljoen betaal- en getrouwheidstransacties per jaar. Het bedrijf telt 50 medewerkers.