Holland Symfonia viert kerst met chansonnier Philippe Elan

03/12/2009 16:53

Holland Symfonia

Onder leiding van dirigent Jurjen Hempel verzorgt Holland Symfonia op 18, 19, 23 en 26 december in respectievelijk Alkmaar, Leiden, Hoorn en Haarlem een feestelijk kerstconcert. Chansonnier Philippe Elan zingt behalve klassiekers van onder anderen Jacques Brel, Edith Piaf, Léo Ferré en Charles Aznavour enkele door hemzelf bewerkte luisterliederen. Bob Zimmerman tekent voor de bewerking voor groot orkest. Holland Symfonia omlijst de chansons met de suite 'Les Biches' van Francis Poulenc en de ouverture uit 'Le roi d'Ys' van Edouard Lalo. Voorafgaand aan de concerten geeft musicoloog Kees Wisse een gratis toegankelijke inleiding.

Het concert van 26 december in de Grote Zaal van de Philharmonie Haarlem wordt geregistreerd door BravaNL, de nieuwe Nederlandse cultuurzender. Het is het tweede concert van Holland Symfonia dat deze zender vastlegt. De programmering van BravaNL bestaat grotendeels uit klassieke concerten en instrumentale en vocale solisten van vaderlandse bodem. Ook wordt veel aandacht besteed aan nieuw Nederlands talent, regionale orkesten en culturele evenementen.

BravaNL is de Nederlandse variant van BravaHDTV. Deze speciale hd-versie van Brava kan in Nederland worden ontvangen door de abonnees van CanalDigitaal, CAIWAY, Kabel Noord, KPN, Hertzinger en Reggefiber. In Europa is BravaHDTV inmiddels te ontvangen in België, Frankrijk, Tsjechië, Slowakije en Portugal. Holland Symfonia wil via BravaNL innoveren en nieuwe publieksambities verwezenlijken.

Programmaoverzicht beknopt:

Holland Symfonia speelt de suite Les Biches van Francis Poulenc en Ouverture Le roi d'Ys van Edouard Lalo. Philippe Elan zingt van Léo Ferré: Avec le temps. Van Jacques Brel: Ne me quitte pas en Marieke. Van Riccardo Cocciante: Mon seul refuge. Van Fran(cc)oise Hardy: L'amitié. Van Barbara: Une petite cantate. Bewerkingen van nummers van Yossi Banai, Jules de Corte, Anders Glenmark, Claudio Mattone en Benny Andersson. Medleys van liederen van Charles Trenet, Edith Piaf, Charles Aznavour en een kerstmedley (volgorde onder voorbehoud).

Dirigent: Jurjen Hempel. Zang: Philippe Elan. Arrangeur: Bob Zimmerman.

Concertdata:

Vrijdag 18 december 2009, 15.00 - 18.00 inlooprepetitie, Theater De Vest Alkmaar;

vrijdag 18 december 2009, 20.15 uur, Theater De Vest Alkmaar (inleiding om 19.30 uur);

zaterdag 19 december 2009, 20.15 uur, Stedelijk Concertgebouw Leiden (inleiding om 19.15 uur);

woensdag 23 december 2009, 20.15 uur, Schouwburg het Park Hoorn, (inleiding om 19.15 uur);

zaterdag 26 december 2009, 14.30 uur, Philharmonie Haarlem, (inleiding om 13.30 uur).

// EINDE PERSBERICHT //





http://www.hollandsymfonia.com