Gemeente Doetinchem

Persbericht, 11 december 2009

Uitnodiging voor bijwonen uitreiking Vrijwilligersprijs 2009

Tijdens een feestelijke bijeenkomst worden vrijdag 18 december de Doetinchemse Vrijwilligersprijzen van 2009 uitgereikt. De Vrijwilligersprijs is bestemd voor vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties die het verdienen om in de schijnwerpers gezet te worden. De bijeenkomst is van 15.00 tot 18.00 uur in de hal van het Stadhuis van Doetinchem (ingang Gemeentewinkel, Plantenstraat).

In totaal zijn dit jaar tien organisaties genomineerd en vijftien vrijwilligers. Van iedere categorie winnen drie genomineerden de Vrijwilligersprijs van 2009. De nummers één ontvangen bovendien een geldprijs van 500 euro (voor de organisatie) of 250 euro (voor de individuele vrijwilliger).

De Vrijwilligersprijs is een initiatief van de gemeente Doetinchem en de Vrijwilligerscentrale van IJsselkring. Zij willen op deze manier vrijwilligers extra in het zonnetje zetten. Doetinchem kent immers veel vrijwilligers die zich op verschillende terreinen belangeloos inzetten. Van de sportclub tot aan de school of kinderboerderij. Maar ook in belangenverenigingen, zorgcentra en buurthuizen zijn vrijwilligers te vinden. De inzet van vrijwilligers is onmisbaar in de Doetinchemse samenleving, daarom is de Vrijwilligersprijs in het leven geroepen.

De prijswinnaars worden vrijdag 18 december bekend gemaakt door wethouder Otwin van Dijk. Als dagvoorzitter treedt Frans Miggelbrink op. Belangstellenden zijn van harte welkom.