Gemeente Gaasterlân-Sleat


2e Ronde griepvaccinatie 0 t/m 4-jarigen Gaasterlân-Sleat en Nijefurd

plaatje grieppandemie

Griepvaccinatie 0 t/m 4-jarigen Gaasterlân-Sleat en Nijefurd

Vrijdag 18 december organiseert GGD Fryslân de 2^e vaccinatieronde voor de groep van 0 t/m 4-jarigen tegen de Mexicaanse griep (Nieuwe Influenza A (H1N1)). Een deel van de doelgroep komt nog voor de 1^e vaccinatie.

Ouders van 0 t/m 4-jarigen hebben destijds op het thuisadres een oproep ontvangen voor beide vaccinaties in één keer. U neemt dus nu de 2^e registratiekaart mee. Ook de huisgenoten (ouders, broer, zus) van baby's tot 6 maanden) komen vrijdag voor de 2^e vaccinatie. Baby's tot 6 maanden (geboren na 23 mei 2009) krijgen zelf geen vaccinatie.

Datum, tijdstip en locatie

Ook de 2^e vaccinatieronde voor de gemeenten Gaasterlân-Sleat en Nijefurd, vindt plaats in Sportcomplex De Trime in Balk, Herman Gorterstraat 5. Het vaccineren is van 10.00-17.00 uur. In uw oproepbrief van de GGD staat vermeld op welk tijdstip u wordt verwacht met uw kind(eren). Houdt u zich s.v.p. aan deze tijd, zodat het vaccineren weer zo vlot mogelijk verloopt. Kunt u echt niet op het voorgestelde tijdstip, dan kunt u op een ander tijdstip komen, maar wel op dezelfde dag en in dezelfde gemeente. Let op: er moet minimaal 21 dagen zitten tussen de eerste en de tweede prik.

Zoals ook in de oproep van de GGD staat vermeld: neem uw registratiekaart mee. Voor de zekerheid kunt u ook uw legitimatiekaart meenemen.

Bereikbaarheid De Trime

De eerste vaccinatieronde is prima verlopen, ook m.b.t. het verkeer. We willen u weer vragen om zoveel mogelijk op de fiets of lopend naar De Trime te komen en u zoveel mogelijk te houden aan de tijden op uw registratiekaart. Komt u met de auto, dan kunt u parkeren op het Treemterplein. Is dit vol, dan kunt u langs de weg parkeren.

Weekmarkt Balk op Van Swinderenstraat

De weekmarkt van vrijdag 18 december is i.v.m. de vaccinatie in De Trime verplaatst van het Treemterplein naar de Van Swinderenstraat.

Informatie

Voor algemene vragen over de Mexicaanse griep en de vaccinatie, kunt u het beste bellen met de landelijke informatielijn: 0800 1100 (gratis). Voor vragen over de griepvaccinatie in Friesland, kunt u bellen met de GGD Fryslân: (058) 2849989. Individuele of specifieke medische vragen kunt u het beste stellen aan uw huisarts.

Meer informatie over de griep en de vaccinatie is te vinden op www.grieppandemie.nl. Verder attenderen wij u op de website van GGD Fryslân: www.ggdfryslan.nl.

RELEVANTE LINKS
Mexicaanse griep Griepvaccinatie 0 t/m 4-jarigen Gaasterlân-Sleat en Nijefurd in De Trime Griepvaccinatie 0 t/m 4-jarigen Gaasterlân-Sleat en Nijefurd in De Trime (2)