Gemeente Emmen


*

Gemeente Emmen geeft subsidie aan Stichting Leergeld

woensdag 16 december 2009

De gemeente Emmen geeft EUR 26.000 euro subsidie aan Stichting Leergeld Emmen. Deze stichting kan hierdoor in 2010 minima gezinnen blijven adviseren en ondersteunen, zodat schoolgaande kinderen uit deze gezinnen - ondanks hun armoede - toch deel kunnen nemen aan het sociaal maatschappelijke leven op en rond de school.

Via vrijwilligers die huisbezoeken afleggen, helpt de Stichting Leergeld Emmen ouders/verzorgers van kinderen tussen de 4 en 18 jaar. Het gaat om gezinnen die een laag inkomen hebben en voor wie de kosten van school en buitenschoolse activiteiten nauweliijks op te brengen zijn. Stichting Leergeld verwijst in eerste instantie naar wettelijk en overig voorliggende voorzieningen. Daarnaast biedt de stichting ook zelf hulp in de vorm van een voorschot, gift of renteloze lening.

Onder het motto `Sociale Zaken helpt', neemt de gemeente Emmen diverse maatregelen om minima gezinnen te helpen. De gemeente wil sociale uitsluiting van deze ouders en hun kinderen voorkomen. Naast eigen acties voor minima gezinnen, zoals een gratis computer, geld voor schoolkosten en korting op de zorgverzekering, geeft de gemeente subidies aan instanties, zoals Stichting Leergeld, die op dit gebied een aanvullende rol spelen.