Gemeente Emmen


*

Microkredieten voor startende ondernemers in de gemeente Emmen

woensdag 16 december 2009

De gemeente Emmen gaat microkredieten verstrekken aan startende ondernemers. Hiermee wil de gemeente mensen helpen die een onderneming willen starten of al gestart zijn en een krediet nodig hebben. Als deze personen afgewezen worden bij de bank, kunnen zij bij de gemeente aankloppen voor een krediet van maximaal EUR 5.000,-.

De gemeente Emmen hecht veel belang aan het stimuleren van ondernemerschap voor haar burgers. Door starters aan te trekken en bestaande bedrijvigheid uit te breiden, wil de gemeente meer bedrijvigheid realiseren. Dit heeft een positieve invloed op de werkgelegenheid van Emmen.

De microkredieten zijn beschikbaar voor mensen in de gemeente Emmen die graag een eigen onderneming willen beginnen. Vanuit een andere baan of vanuit een werkloosheidssituatie. Voor hen is het vaak erg lastig om kleine kredieten tot EUR 5.000,- te verkrijgen. Als zij afgewezen worden door de bank, kunnen ze vanaf nu bij de gemeente terecht voor een kredietaanvraag. Ook ondernemers die sinds korte tijd al een onderneming gestart zijn, maar een moeizame start kennen, komen voor een microkrediet in aanmerking.

Uiteraard moet een startende ondernemer aan een aantal voorwaarden voldoen. Zo komen stichtingen en verenigingen niet in aanmerking voor een microkrediet. Verder moet de startende ondernemer inwoner zijn van de gemeente Emmen. En de startende ondernemer moet naast het invullen van een aanvraagformulier een ondernemersplan indienen. Op internet, bij het Werkplein en bij het bedrijvenloket zijn deze formulieren op te vragen.

GeĂŻnteresseerden kunnen contact opnemen met de gemeente Emmen via het Bedrijvenloket, telefoon 0591 68 55 55 of het Werkplein Zuidoost-Drenthe, telefoon 0591 78 85 90.