Gemeente Zwolle

Nieuwe publiekstrekker in Park de Wezenlanden

Horecapaviljoen in zomer 2011 gereed

Volwaardig stadspark

In de zomer van 2011 is het mogelijk om aan de
waterkant op een terrasje te zitten in Park de Wezenlanden. 03 Projectontwikkeling gaat hier een horecapaviljoen ontwikkelen. Ondernemer Coelenhage uit Wezep gaat het paviljoen exploiteren. De horecavoorziening vormt een van de laatste onderdelen die Park de Wezenlanden tot een volwaardig stadspark maakt.

Het paviljoen wordt een (grand) café - restaurant, met mogelijkheden voor lunches, diners en feestelijke bijeenkomsten. Door deze niet-seizoengebonden functie brengt het paviljoen het hele jaar door levendigheid in het park. Ook wordt gekeken of het paviljoen een bijdrage kan leveren aan het organiseren van verschillende (culturele) evenementen in het park.

De horecavoorziening krijgt een plek aan de centraal gelegen vijver in het park, tussen de huidige bloementuin en het manifestatieveld. Voor het pand is een bouwoppervlak van maximaal 450 m2 beschikbaar.

Voorjaar

In het voorjaar van 2009 is via een openbare inschrijving gezocht naar een horecaondernemer die een horecapaviljoen in Park de Wezenlanden wilde exploiteren. Daar zijn uiteindelijk vijf reacties op gekomen. Met de ondernemer wordt een intentieovereenkomst gesloten. Op basis hiervan worden in samenwerking met de gemeente de ideeën verder uitwerkt. Verwacht wordt dat eind 2010 de bouwvergunning kan worden afgegeven. Volgens de planning is het paviljoen in de zomer van 2011 gereed. Voor Park de Wezenlanden is een herinrichtingsplan gemaakt. De visie voor het park is dat het een groen park moet zijn, met daarin (veel) activiteiten. Daarbij moet het park een betekenis hebben voor de stad als geheel en voor de wijken er omheen.

Informatieavond omwonenden

In februari wordt een informatieavond georganiseerd over de komst van het horecapaviljoen en de overige werkzaamheden in het park. Alle omwonenden van Park de Wezenlanden ontvangen binnenkort een uitnodigingsbrief hiervoor.