Politie Groningen

Vrijdag 18 december 2009

Provincie Groningen, 18-12-2009

Groningen: aanhoudingen na mishandeling

De politie heeft donderdagmorgen op de Turfsingel vier mannen aangehouden voor betrokkenheid bij de mishandeling van een 23-jarige inwoner van Groningen. De vier mannen uit Haren en Groningen (25 t/m 27 jaar) kregen om onduidelijke reden ruzie met de 23-jarige bestuurder van een bestelbus. Mogelijk had het busje een van de voetgangers geraakt toen deze vanwege de sneeuw op de weg liep. Als reactie hierop werd de bestuurder uit het busje getrokken en kreeg hij enkele klappen. Het viertal is meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: nekklachten na aanrijding

Bij een verkeersongeval op de A28 bij Groningen is woensdagmorgen een 39-jarige automobiliste uit die plaats gewond geraakt. Een 33-jarige plaatsgenoot verloor door de winterse omstandigheden de macht over het stuur en kwam dwars op de snelweg te staan. De vrouw kon het voertuig voor haar niet meer ontwijken. Ze klaagde na het ongeval over nekklachten. Het voertuig van de 33-jarige man raakte zwaar beschadigd. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Warffum: tractorbestuurder agressief na verkeersovertreding

Een 68-jarige tractorbestuurder uit de gemeente Eemsmond is donderdagmorgen aangehouden in de Wethouder G. Reindersstraat in Warffum. De tractor waarin de man reed had aan de achterzijde scherpe, uitstekende delen. De zogenaamde palletlepels waren niet afgeschermd. Toen agenten de bestuurder aanspraken op het gevaar van de uitstekende delen in combinatie met het winterse weer, werd de man agressief. Hij dreigde een hond die in de cabine zat op de politiemensen af te sturen. Dit kon worden weerhouden door de cabinedeur dicht te houden. Uiteindelijk was het nodig de landbouwer te boeien. Hij is naar het politiebureau gebracht. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Vlagtwedde: automobiliste botst tegen boom

Een 39-jarige automobiliste uit Roswinkel is donderdagavond gewond geraakt bij een eenzijdig verkeersongeval in Vlagtwedde. De vrouw reed over de Vledderkamp toen ze met de rechterzijde van haar auto in de berm terecht kwam. Een stuurcorrectie pakte, mede vanwege de winterse omstandigheden, verkeerd uit. Het voertuig slipte en kwam aan de andere kant van de weg tegen een boom tot stilstand. Het slachtoffer is voor onderzoek naar een ziekenhuis gebracht. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Groningen: jonge vrouw mishandelt Groningse

De politie heeft donderdagnacht op de Grote Markt een 18-jarige vrouw uit Groningen aangehouden omdat ze een 19-jarige plaatsgenote had mishandeld. Het duo kreeg onenigheid in een horecagelegenheid en de jongste van het stel gaf daarop een klap. Ze werd door een portier naar buiten gezet, maar vertoonde buiten opnieuw vervelend gedrag naar het slachtoffer. Die besloot haar verhaal te doen bij enkele politiemensen die langs kwamen lopen. De verdachte is voor verhoor meegenomen naar het politiebureau. Ook heeft de politie twee vriendinnen van de verdachte gehoord over hun rol. Tegen de Groningse wordt proces-verbaal opgemaakt.

Groningen: Dronkaard ter ontnuchtering ingesloten

Een 22-jarige man uit Groningen is donderdagnacht in de cel gezet om te ontnuchteren. De beschonken Stadjer liep over de Grote Markt en reageerde verwarrend en agressief toen agenten hem aanspraken. Hij had een hoofdwond en zei dat hij naar het ziekenhuis wilde. Omdat hij vanuit de Poelestraat over de Grote Markt liep, vertrouwden de politiemensen het niet en liepen een eindje met hem mee. Vrienden van de 22-jarige vertelden dat hij veel alcohol had gehad. De stemming en het gedrag van de Stadjer wisselden dusdanig dat hij uit zelfbescherming werd meegenomen naar het politiebureau. Een GGD-arts heeft naar de hoofdwond gekeken.