Gemeente Waddinxveen


Doorbraak Centrumplan: nieuwe financiële afspraken tussen gemeente Waddinxveen en ASR Vastgoed Ontwikkeling

De gemeente Waddinxveen en ASR Vastgoed Ontwikkeling N.V. hebben in aanvulling op de Realiseringsovereenkomst (ROK) een aantal nieuwe financiële afspraken gemaakt voor het Centrumplan. Beide partijen zien deze gemaakte afspraken als een nieuwe, belangrijke stap voorwaarts in de realisering van het Centrum.

Op 15 december 2009 hebben de gemeente Waddinxveen en ASR Vastgoed Ontwikkeling een aantal nieuwe financiële afspraken ondertekend. Deze aanvullende afspraken op de ROK betreffen onder andere de beperking van de rentederving voor de gemeente. Beide partijen zijn overeengekomen dat ASR Vastgoed de rentelasten die worden berekend over de prijs van de grond, zes maanden na verlening van de onherroepelijke bouwvergunning aan de gemeente gaat betalen. Daarmee is een einde gekomen aan de zogenaamde âopen einde regelingâ. Beide partijen zien de gemaakte afspraken als een nieuwe, belangrijke stap voorwaarts in de realisering van het Centrumplan.

Voor beide partijen is het ook een herbevestiging van hun samenwerking. Het is tevens een moment waarop zij hun gezamenlijk commitment wederom hebben uitgesproken om het Centrumplan te realiseren. Daarmee is dus een belangrijke stap voorwaarts gezet in de realisering van het nieuwe hart van Waddinxveen.