Gemeente Waddinxveen


Subsidie toegekend voor Centrumplan Waddinxveen en Noordpark

Minister Van der Laan (Werk, Wonen en Integratie) heeft Waddinxveen opnieuw subsidie toegekend voor het stimuleren van twee woningbouwprojecten. Het betreft dit keer het Centrumplan met een bedrag ⬠2.452.000 en het project Noordpark met een bedrag van ⬠667.500.

De tijdelijke stimuleringsregeling woningbouw van het ministerie van VROM is speciaal opgezet om de woningbouw in Nederland te stimuleren. Eén van de eisen is dat met de bouw van het project vóór 1 juli 2010 gestart moet zijn. Als de verplichte startdatum niet wordt gehaald, dan dient de subsidie terugbetaald te worden.

Â

Voor het Centrumplan is het niet zeker of deze datum wordt gehaald. Om te kunnen starten met de bouw is immers een onherroepelijke bouwvergunning nodig. Zoals bekend is een aantal inwoners en winkeliers een procedure gestart tegen deze vergunningen. De uitspraak van de rechtbank wordt maart 2010 verwacht. Dan zou de bouwvergunning onherroepelijk kunnen worden, tenzij de inwoners en winkeliers die bezwaar hebben gemaakt, daarna besluiten om in beroep te gaan bij de Raad van State.

Â
In een eerdere financieringsronde heeft VROM twee andere Waddinxveense projecten gehonoreerd voor deze subsidie: de Mercuriusweg en De Hooge Brugge. De gemeente heeft de subsidie aangevraagd omdat zij ernaar streeft de nieuwbouwprojecten in Waddinxveen zoveel mogelijk in tempo te laten ontwikkelen. âOmdat door de economische crisis de woningbouwprojecten dreigen stil te vallen of aanzienlijk vertraging oplopen, komt de uitbreiding van de woningvoorraad in de knel. Dat heeft weer gevolgen voor de doorstroming op de woningmarkt. Hierdoor komen onder andere minder bestaande goedkope huur- en koopwoningen voor starters beschikbaar en dat is ongewenstâ, aldus wethouder Dijksterhuis van volkshuisvesting.