Gemeente Lelystad

2000 Lelystadse jongeren hebben gemeentebestuur wat te zeggen

Vrijdag 18 december 2009

Wethouder Albert Kok met de prijswinnaars van de jongerenenquête

Bijna 2000 Lelystadse jongeren hebben meegewerkt aan de jongerenenquête 2009.

Lelystadse jongeren

De enquête is een vervolg op de enquête van 2007. Alle Lelystadse jongeren tot 23 jaar zijn aangeschreven en maakten met deelname kans op 500 euro. Ola Noordijk was de gelukkige prijswinnares. Zij ontving uit handen van wethouder jongerenbeleid Albert Kok de bijbehorende cheque.

Antwoorden en meningen

De antwoorden en meningen van de jongeren over uiteenlopende aan hen voorgelegde onderwerpen, van mantelzorg tot uitgaan, worden gebruikt om te kijken of het jongerenbeleid van de gemeente het gewenste resultaat heeft. De tips en adviezen van de jongeren worden door onderzoekers nader geanalyseerd en in de loop van volgend jaar in een samenhangend verhaal aan het college aangeboden. Op basis hiervan wordt bepaald of het jongerenbeleid op bepaalde punten moet worden bijgesteld.

Prijswinnaars

Onder de deelnemers aan de enquête zijn twee prijzen verloot. Iedereen die heeft aangegeven mee te willen doen aan de enquête heeft de kans gehad 500 euro te winnen. Iedereen die de ingevulde vragenlijst heel snel heeft ingestuurd, heeft daarnaast kans gemaakt op een E-reader. Woensdag 16 december heeft wethouder Albert Kok de prijzen uitgereikt aan de winnaars uitgereikt. Cynthia Korthagen kan haar boeken vanaf nu digitaal lezen. Bij het bekendmaken aan Ola Noordijk dat zij de winnaar was van de 500 euro was haar reactie: "Yes, nu kan ik mijn boete betalen". Gelukkig blijft er na de boete nog 465 euro over om leuke dingen mee te doen.

---