Gemeente Utrechtse Heuvelrug


Oude Arnhemse Bovenweg in Doorn is heropend

Cliënten van Bartiméus kunnen veiliger oversteken. De Oude Arnhemse Bovenweg in Doorn is officieel heropend na een grondige renovatie. Vanaf de kruising met de Hydeparklaan tot aan de kruising met de Drift is het wegdek gerenoveerd en ingericht als 80km-weg met een 60km adviessnelheid. Ook het wegdek van het fietspad is gerenoveerd en waar mogelijk achter de bushaltes langs gelegd. De bushaltes zijn gemoderniseerd. Klachten van fietsers over wateroverlast bij hevige regenbuien zijn verholpen.

Ook de verkeersveiligheid van deze weg is meegenomen in dit renovatieproject. Vooral onder de cliënten van Bartiméus bestond een gevoel van onveiligheid waar het ging om het oversteken van deze weg. Een deel van de oplossing is gevonden in de nu ingestelde adviessnelheid van 60 km/uur. Verder is er een verkeerslicht geplaatst ter hoogte van de oversteek bij Bartiméus om de blinde en slechtziende cliënten veilig van en naar de bushalte te laten oversteken. De bushaltes zijn zodanig aangepast dat nu ook rolstoelgebruikers mee kunnen met de bus.

Project `Op de kaart'
Naast een (verkeers)technisch project was dit ook een project waarbij diverse prestatievelden uit de Wmo waren betrokken. Zo vond in september een participatiecongres plaats van het project `Op de kaart'. Wmo-ambtenaren kwamen hierbij in gesprek met mensen met een verstandelijke beperking om van hen te horen wat zij nodig hebben om mee te doen in de samenleving. Ter ondersteuning van dit project is een film gemaakt met vijf `groet en ontmoetmomenten' tussen mensen met een verstandelijke beperking en ambtenaren. Eén van de vijf momenten toont een gesprek tussen een cliënt van Bartiméus en de projectleider van onze gemeente. Tijdens deze gesprekken zijn oplossingen bedacht én uitgevoerd die ervoor hebben gezorgd dat de cliënten van Bartiméus nu met een veilig gevoel de Oude Arnhemse Bovenweg kunnen oversteken.