Provincie Overijssel

Verandering woonsubsidies provincie Overijssel

Veranderingen woonsubsidies provincie Overijssel Met ingang van 2010 veranderen de provinciale subsidies voor wonen. Het subsidiestelsel voor wonen wordt toegespitst op de realisatie van de ambities uit de Prestatieafspraken Wonen die met de gemeenten worden gemaakt.

In deze prestatieafspraken wordt het woonbeleid in al haar facetten gebundeld. In lijn daarmee worden ook de beschikbare financiële middelen aan elkaar gekoppeld. Voor dit doel is een nieuwe subsidieparagraaf in de maak. Op deze wijze wordt gericht ingezet op wonen, woningbouw, stedelijke vernieuwing,
herstructurering, aantrekkelijke woonmilieus en doelgroepenbeleid als één samenhangend geheel. De provincie ziet hierin een aanmerkelijke versterking en meerwaarde van de inzet van middelen.

Uitzondering
Als gevolg van deze beleidskeuze komen het ISV-budget en de Bouwimpuls vanaf 2010 niet meer als afzonderlijke subsidieregeling beschikbaar. Er kan dus geen aanspraak meer worden gemaakt op deze middelen. Uitzondering vormt de subsidieparagraaf voor Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO), voorheen onderdeel van de Bouwimpuls. Dit wordt in 2010 een op zichzelf staande subsidieparagraaf. Verder valt ook de tijdelijke stimuleringsregeling, die samenhangt met de crisis, niet onder de nieuwe subsidieparagraaf. Dit vanwege het tijdelijke karakter hiervan.