Politie Utrecht

Persberichten Heuvelrug, 10.05 uur

Utrecht, 18-12-2009

Aanhouding voor mishandeling

VEENENDAAL De politie heeft donderdagmiddag een 64-jarige inwoner van Veenendaal aangehouden omdat hij zich schuldig had gemaakt aan mishandeling.

De man had een 47-jarige vrouw geslagen toen zij tijdens het boodschappen doen in een winkel aan de Passage het winkelkarretje van de man even opzij had gezet. De man was hiervan niet gediend en sloeg de vrouw, eveneens een inwoonster van Veenendaal, in het gezicht. De verdachte werd aangehouden door beveiligingspersoneel en overgedragen aan de gewaarschuwde agenten. Tegen de Veendendaler wordt proces-verbaal opgemaakt.

Poging tot oplichting

VEENENDAAL De politie heeft donderdagmiddag een onderzoek ingesteld in de omgeving van de Hoofdstraat waar een onbekende man, met vermoedelijk een vervalste creditkaart, twee laptops trachtte te kopen.

De verdachte meldde zich rond 16.30 uur in een winkel op de Hoofdstraat en was geïnteresseerd in twee laptops. Hij wilde een creditkaart gebruiken om te betalen maar moest zich daarbij legitimeren. Omdat het personeel twijfelde aan de echtheid van het rijbewijs werden de creditkaart gegevens gecontroleerd. De man wachtte dit niet af en vluchtte de winkel uit zonder de laptops.

De politie stelde nog een onderzoek in de omgeving in maar trof de man niet meer aan. Volgens de getuige ging het om een negroïde man met een blauwe jas. De politie waarschuwt ondernemers alert te zijn en verzoekt bij een verdachte situatie direct te bellen met het alarmnummer 112.