FloraHolland


Nieuwe grootbloemige rozen van Afriflora bij FloraHolland Aalsmeer

AALSMEER (18 december 2009) - Afriflora uit Ethiopië heeft haar rozenassortiment uitgebreid met twee nieuwe grootbloemige rassen, `Kiki' en `Red Ride'. Beide soorten zijn op vrijdag 18 december geïntroduceerd bij FloraHolland Aalsmeer. De opbrengst van de rozenaanvoer op vrijdag, 10.048 euro, heeft Afriflora aangevuld tot 12.500 euro en geschonken aan het Koningin Wilhelmina Fonds (KWF). `Red Ride' is vernoemd naar de Ride for the Roses, de fietstocht die jaarlijks georganiseerd wordt ten bate van het KWF en die door FloraHolland, aanvoerders en klanten altijd sterk wordt ondersteund. Rosa `Kiki' (productcode 24.257) heeft een zalm tot roze kleur, een mooie grote knopvorm en een goede houdbaarheid. Rosa `Red Ride' (productcode 12.067) heeft een grove knop met een helderrode kleur. De `Red Ride' komt mooi open en verkleurt niet zwart. Bovendien heeft de roos uitstekende transport- en uitbloei-eigenschappen. De rozen zijn dagelijks exclusief op de klok verkrijgbaar.

Opbrengst voor KWF Kankerbestrijding
Afriflora/Sher Holland BV steunen al vele jaren het Koningin Wilhelmina Fonds (KWF). Daarom is dit jaar tijdens de Ride for the Roses de roos `Red Ride' gedoopt door voormalig wielrenner Joop Zoetemelk en heeft Afriflora het KWF gesponsord. Daarnaast wordt nu ook de opbrengst van de aanvoer van `Red Ride' en `Kiki' op 18 december geschonken aan het project "Samenloop voor Hoop". In dit KWF-project wordt het geld gebruikt voor onderzoek naar kankerbestrijding.

Over Afriflora
Afriflora is de marketingnaam van Sher Holland BV en Sher Ethiopia Plc. In Ethiopië zijn reeds vele sociale projecten gerealiseerd. Zo is er onder andere een modern ziekenhuis en een sportcomplex gerealiseerd. Op dit moment bieden de door Sher opgerichte scholen al plaats aan drieduizend kinderen. Rozen van Afriflora/Sher Holland BV worden onder de Fair Trade-vlag verhandeld. Meer informatie over Afriflora op www.afriflora.nl