Gemeente Geldermalsen

Maatregelen rond Oud en Nieuw

Afvalbakken worden tijdelijk verwijderd en parkeermeters afgesloten. Op 2 januari is de vuurwerkafval opruimactie weer.

Informatieborden

Week 47: Deze twee informatie borden van het RBT, in Geldermalsen Achter 't Veer en in Beesd op het Marktplein zijn tijdelijk verwijderd.
Week 52: Bebording op het parkeerterrein Kostverlorenkade wordt verwijderd.

Afvalbakken

Week 51: De 12 afvalbakken langs de spoorlijn op Kalenberg en achter de molen in Geldermalsen worden verwijderd.
Week 53: In het centrum van Geldermalsen worden de 3 afvalbakken, type Bipole, geheel verwijderd, alleen de voetplaat blijft staan. Uit 26 afvalbakken type Capitole wordt de binnenbak verwijderd. Op het marktplein in Beesd worden 3 afvalbakken, type Capitole, van de staander verwijderd.
In de speeltuin aan de Groenzoom worden de 4 afvalbakken, Capitole geheel verwijderd.

Parkeermeters

De parkeermeters worden net voor de Kerst afgesloten en op 4 januari 2010 weer vrijgegeven. In de tussenliggende periode is het dus gratis parkeren in het centrum.

Avri Containers

Deze worden op 31-12-09 weggehaald. Worden 2 jan weer terug geplaatst.

Dispensers hondenpoepzakjes

Week 52: De dispensers in de straat worden afgesloten. De zakjes zijn wel verkrijgbaar bij de bekende verstrekpunten in winkels en op het gemeentehuis. In week 2 worden de 50 dispensers weer geopend. Houd er rekening mee dat de gebruikte zakjes tijdelijk niet in een afvalbak gedeponeerd kunnen worden en mee naar huis genomen moeten worden.

Schade melden

Is er ergens schade ontstaan dan kunt u dat melden bij de gemeente. De makkelijkste manier om schade te melden is via de website http://www.geldermalsen.nl/ > Digitaal Loket >Digitaal formulier: meldingen openbare ruimte. Of telefonisch bij het Klantencontactcentrum, tel. (0345) 586 611.

Veegwagen

Week 1: Op vrijdag 1 januari rijden twee veegwagens van Gebroeders Van Doorn rond. Op de hoofdwegen van alle kernen vegen zij de meeste vuurwerkresten op.

Terugplaatsen

In de tweede week van het nieuwe jaar worden alle verwijderde objecten weer teruggeplaatst.

Vuurwerkafval opruimactie

De gemeente Geldermalsen houdt op 2 januari 2010 een vuurwerkafval opruimactie. Iedereen die vuurwerk heeft gekocht in de gemeente Geldermalsen heeft hierbij een vuurwerkafval zak cadeau gekregen. Omdat tijdens de vorige actie + 80% van de zakken door kinderen is ingeleverd, is besloten dit jaar de afvalzakken ook via de scholen te verspreiden. Wij wijzen u erop dat u zelf verantwoordelijk blijft voor het door kinderen inzamelen van vuurwerk.

Inleveren

De zak kan zaterdagmiddag tussen 13.00 uur en 15.00 uur worden ingeleverd bij een inzamelpunt. In ieder dorp in de gemeente is een inzamelpunt.

* Geldermalsen gemeentewerf Rijnstraat 20
* Buurmalsen parkeerterrein aan de Groeneweg nabij Ons Eigen Gebouw
* Tricht parkeerplaats van het dorpshuis

* Meteren tegenover ingang van basisschool de Schakel
* Deil op het parkeerterrein naast Het Duifhuis
* Acquoy Van Hees hekwerken aan de Huigenstraat
* Rhenoy naast dorpshuis de Betuwepoort

* Enspijk hoek Korte Veersteeg, Netstraat
* Rumpt voor de ingang van basisschool de Springplank
* Gellicum voor de hoofdingang van de Rooms Katholieke kerk
* Beesd gemeentewerf aan de Industrieweg 30

Beloning

Als beloning voor het opruimen van het afval krijgt iedereen voor elke ingeleverde zak een lot waarmee een ' WII spelcomputer' kan worden gewonnen. In totaal zijn er 10 prijzen te winnen die allemaal zijn gesponsord door het Coöperatiefonds Rabobank West Betuwe. Er is ook voor iedere deelnemer een leuke attentie van de gemeente Geldermalsen.

Kerstbomen inzamelen

De AVRI organiseert op dezelfde tijden en plaatsen de kerstbomen inzamelingsactie. Iedereen kan tegelijk met zijn vuurwerk afvalzak ook gratis zijn kerstboom inleveren.

U kunt ook zelf uw boom naar de milieustraat brengen. De kerstboom aanmelden via het klantencontactcentrum van de AVRI voor de grofvuil inzameling kan ook, de kosten zijn dan EUR 10,--. De boom klein maken en in de gft container stoppen is ook een mogelijkheid.
---

Openingstijden Klantencontactcentrum

Gemeentehuis Geldermalsen
Post: Postbus 112, 4190 CC Geldermalsen
Bezoek: Kuipershof 2, 4191 KH Geldermalsen
Telefoon: (0345) 586 611
Fax: (0345) 573 258