Deelgemeente IJsselmonde Rotterdam

Tijdelijk pendeldienst

tussen Oud IJsselmonde en Keizerswaard

Momenteel worden op de Koninginneweg, ter hoogte van het viaduct, bussluizen aangelegd. Hierdoor rijdt lijn 183 van Qbuzz tijdelijk een andere route en komt niet in Oud IJsselmonde.

Om de bewoners van IJsselmonde toch openbaar vervoer te bieden heeft de deelgemeente IJsselmonde een bedrag beschikbaar gesteld om tussen Oud IJsselmonde en Keizerswaard, tijdelijk een pendeldienst te laten rijden. In overleg met de Stadsregio en Qbuzz is een busdienst geregeld vanaf vrijdag 18 december tot aan het einde van de werkzaamheden op de Koninginneweg (naar verwachting eind januari 2010).

Pendeldienst
De pendeldienst, lijn 583, rijdt de route: Roelantweg (halte) - Tristanweg (halte) - Benedenrijweg - Koninginneweg (halte) - Van Hoochstratenweg - IJsselmondseplein - Adriaan Volkerlaan (halte) - Groene Tuin (alle haltes van lijn 183) - Keizerswaard (halte). Voor de terugweg geldt de route in tegengestelde richting. De pendeldienst rijdt van maandag tot en met zaterdag (behalve op feestdagen), elk kwartier tussen 09.00 en 17.00 uur.

Reizigers kunnen voor de pendelbus gebruik maken van de vervoerbewijzen die ook geldig zijn op lijn 183; helaas is het niet mogelijk gebruik te maken van de OV-chipkaart. Rotterdammers van 65 jaar en ouder, die in het bezit zijn van een OV-chipkaart, kunnen ook op deze pendeldienst gratis reizen op vertoon van hun kaart. Zodra de Koninginneweg weer open is, gaat lijn 183 weer volgens de normale route rijden.