Gemeente Lingewaal


Lingewaal zet Zwerfafvalpakkers in het zonnetje

12-10-09 Uitreiking ZAP klein.jpg

Op donderdag 10 december 2009 heeft wethouder Griedo Bel de zwerfafvalpakkers (ZAP-ers) van Lingewaal in het zonnetje gezet. In het gemeentehuis in Asperen reikte de wethouder de ZAP-spelden met bijbehorende oorkondes uit aan de voorgedragen ZAP-ers.

Ook dit keer is zelfs een hele klas beloond voor hun inzet. Samen met hun juffrouw, mevrouw Ricksen, heeft groep 8 van O.B.S. De Zandheuvel zich ingezet voor het schoonhouden van de omgeving van de school en van het zwembad De Wiel. De andere vrijwilligers die zich inzetten voor het opruimen van zwerfval zijn de heer Bron (Leerdamseweg), de heer Van Steenis (Heukelumsweg) en de heer De Bruijn (Waaldijk en omgeving Wadensteinsesteeg). De gemeente Lingewaal waardeert het zeer dat zij hun eigen tijd en energie inzetten voor het schoonhouden van de gemeente.

Elke gemeente kent ze wel: burgers die uit eigen beweging, helemaal vrijwillig en soms zelfs dagelijks op pad gaan om zwerfafval op te ruimen. Deze vrijwilligers verrichten fantastisch werk en zij verdienen het daarvoor in het zonnetje gezet te worden. De stichting Nederland Schoon organiseert de ZAP-actie al voor het zesde jaar.