Politie Drenthe

Vrijdag

Provincie Drenthe, 18-12-2009

Politie controleert fietsers

Emmen Donderdagmoren heeft de politie fietsers op de Hondsrugweg gecontroleerd op hun fietsverlichting. Slechts 4 fietsers hadden de fietsverlichting niet in orde. Zij hebben een bekeuring ontvangen. (2009062061).

Aanhoudingen vernieling winkelruit

EMMEN Donderdagavond zijn twee mannen van 21 en 17 jaar uit Emmen aangehouden. De mannen worden er van verdacht een winkelruit te hebben ingegooid. De politie kreeg de melding dat er een winkelruit was ingegooid aan de Hoofdstraat. Ter plaatse zagen agenten een aantal jongens wegrennen. Na een korte achtervolging konden de twee mannen worden aangehouden. Zij zijn meegenomen naar het bureau voor verhoor. Er wordt proces-verbaal opgemaakt. (2009062206)

Bromfietser aangehouden

HOOGEVEEN De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag een 30-jarige bromfietser uit Hoogeveen aangehouden. De man reed over de Kanaalweg toen agenten, welke achter hem reden, zagen dat hij door het rode licht reed. Bij controle bleek de man te rijden op een onverzekerde bromfiets en had de man geen identiteitsbewijs bij zich. Hij heeft een bekeuring ontvangen voor het rijden door roodlicht, het onverzekerd rijden op een bromfiets en het niet kunnen tonen van een identiteitsbewijs. (2009062208)

Busje raakt naast de weg

HOOGEVEEN Donderdagavond is een 34-jarige automobilist uit Zwolle met zijn busje naast de weg geraakt. De man reed over de Trekgatenweg toen hij met zijn busje van de weg raakte en in de sloot naast de weg terecht kwam. Hierbij heeft de man een lichtmast omver gereden. De man is met beenletsel overgebracht naar het Bethesda Ziekenhuis in Hoogeveen. De man gaf aan alcohol te hebben gedronken. Er is een bloedproef afgenomen. (2009062215)

Auto te water door gladheid

ASSEN Donderdagmorgen is een 46-jarige automobilist uit Assen met zijn auto te water geraakt. Hij reed over de Vaart Zuidzijde toen hij ter hoogte van de kazerne ter water raakte. Vermoedelijk door de gladheid. De man en de 37-jarige inzittende vrouw konden beiden ongedeerd uit het water komen. Een bergingsbedrijf heeft het voertuig met behulp van een duiker uit het water gehaald. (2009062083)

Automobilist gewond

COEVORDEN Donderdagmiddag is een 29-jarige automobilist uit Emmen gewond geraakt bij een ongeval. De man reed over de N34, komende uit de richting van Emmen, sloeg af op de toerit A37. Vermoedelijk door de sneeuwval is de man in de bocht rechtdoor gereden. De man is met letsel aan het hoofd en been overgebracht naar het Bethesda Ziekenhuis te Hoogeveen. (2009062134)

Winkeldievegges aangehouden

RODEN Donderdagmiddag zijn twee meisjes van 13 jaar uit Roden aangehouden. De meisjes hadden beide een t-shirt uit een winkel aan de Albertsbaan gestolen. Het winkelpersoneel zag dit en hield de meisjes staande. De meisjes zijn overgedragen aan de politie. Beiden gaan een HALT-traject in. (2009062153)

Alcomobilist aangehouden

EMMER COMPASCUUM De politie heeft donderdagavond een 53-jarige automobilist uit Emmer Compascuum aangehouden. De man werd op de Kanaal A gecontroleerd op het gebruik van alcohol. Bij de ademanalyse blies de man 440 ug/l (1 promille). De man is hierop aangehouden. Er is proces-verbaal tegen hem opgemaakt. (2009062181)

Automobilist rijdt tegen betonblok

COEVORDEN Een 28-jarige man uit Zwolle is donderdagmiddag met zijn auto tegen een betonblok gereden. De man reed over de N377 vanuit de richting Coevorden toen hij in de bocht de controle over het voertuig verloor. De auto raakte in de slip, raakte een boom en kwam tot stilstand tegen een betonnen paal. De brandweer heeft de man uit het voertuig gehaald. Hij is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis in Hardenberg. (2009062183)

Bestemd voor de media

Wilt u meer informatie over dit bericht of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met tel. 0592 - 45 1280. De voorlichter is van maandag tot en met vrijdag bereikbaar tot 16.00 uur en op zaterdag en zondag tot 13.00 uur.