Politie Midden- en West Brabant

persberichten district Tilburg

Tilburg, 18-12-2009

Veelpleger gesignaleerd voor 656 dagen

TILBURG - De politie heeft gistermiddag in een warenhuis in de Heuvelstraat een 24-jarige veelpleger, zonder vaste woon- of
verblijfplaats aangehouden. Surveillerende agenten zagen de man rond 16.00 uur lopen in de Heuvelstraat. Zij herkenden hem als bekende veelpleger en wisten dat hij gesignaleerd stond voor 656 dagen. Bij het zien van de agenten nam de verdachte de benen. Het lukte de politie hem in een warenhuis aan te houden. Tijdens de aanhouding verzette de verdachte zich. Daarbij sloeg hij een medewerker van het warenhuis. Het lukte de agenten hem onder controle te krijgen. De man is op het bureau ingesloten.

Politie pakt minderjarigen op na gooien met ijsballen

TILBURG - De politie heeft gisteravond rond 20.30 uur in de
Reimerswaalstraat zes minderjarigen van 15 jaar uit Tilburg en Gilze aangehouden. Agenten namen poolshoogte nadat de meldkamer meerdere meldingen ontvangen had dat een groep jongeren ijsballen tegen ruiten gooiden. Bewoners die de groep daarover aanspraken werden eveneens bekogeld. Ook sneeuwpoppen moesten het ontgelden. Bij het zien van de politie zetten de jongeren het op een lopen. Het lukte de agenten zeven jongeren staande te houden. Zes van hen kon zich niet
legitimeren. Zij mochten mee naar het bureau.

Tilburger aangehouden na mishandeling huisgenoot

TILBURG - De politie heeft gistermiddag rond de klok van 17.30 uur in een woning in de Haydnstraat een 44-jarige Tilburger aangehouden. Hij wordt ervan verdacht zijn even oude huisgenote te hebben mishandeld. De man is op het bureau gehoord.

Het tweetal kreeg in de woning een woordenwisseling wat uitmondde in een handgemeen. Tijdens de ruzie sloeg de verdachte de vrouw in het gezicht en schopte haar tegen haar been. Het slachtoffer liep daarbij zwellingen en bloeduitstortingen op.

Minderjarigen in hun kraag gevat bij winkeldiefstal

TILBURG - De politie heeft gistermiddag twee minderjarige Tilburgse meisjes van 16 jaar aangehouden, nadat ze met diverse kledingstukken een kledingwinkel in de Heuvelstraat wilden verlaten. Het tweetal had in een pashokje van diverse kledingstukken de alarmlabels verwijderd. Vervolgens hadden ze de kleding onder hun eigen kleding aangetrokken. Een oplettende medewerker zag dit, sprak ze aan en droeg de dames over aan de gewaarschuwde agenten. Op het bureau bekenden ze de diefstal.

Medewerker verduistert geld

UDENHOUT - De politie heeft gisterochtend een 38-jarige man uit Haaren aangehouden. Hij wordt ervan verdacht enkele duizenden euro's
verduisterd te hebben van het bedrijf waarvoor hij werkzaam was. De eigenaar van het bedrijf, een 56-jarige man uit Haaren deed aangifte. Tussen maart en juli van dit jaar was de verdachte werkzaam bij het bedrijf aan de Achthoevenstraat. Gedurende deze periode ontving de eigenaar diverse aanmaningen van betalingsachterstanden, terwijl hij in de veronderstelling was dat de rekeningen betaald waren. Hij stelde een onderzoek in en meldde de resultaten bij de politie die met het opnemen van een aangifte het onderzoek overnam. De Officier van Justitie verleende toestemming voor zijn aanhouding buiten heterdaad. Op het bureau legde de verdachte een bekentenis af.

Politie houdt tweede verdachte aan van straatroof

TILBURG - De politie heeft gisteren in Dordrecht een 27-jarige man aangehouden. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij een straatroof die op 02 november jl. plaats vond op het Schaijkpad. Een 28-jarige Bredanaar werd daarbij het slachtoffer. Eerder, op 04 november jl. werd in Zwijndrecht een 26-jarige man voor betrokkenheid aangehouden. De 27-jarige is in het belang van het onderzoek in verzekering gesteld.

Op maandagmorgen 02 november 2009 werd rond 05.30 uur, een 28-jarige Bredanaar op het Schaijkpad het slachtoffer van een straatroof. Twee mannen beroofden hem op brute wijze van zijn portemonnee.

De man fietste vanuit Breda richting de Reeshof. Ter hoogte van het Schaijkpad werd hij klem gereden door een auto. Er stapten twee mannen uit die op hem af liepen. De bijrijder had een mes in zijn handen en bedreigde hem daarmee. Het slachtoffer moest zijn portemonnee afgeven. Vervolgens zijn beide mannen ingestapt in hun auto en weggereden in de richting van de Hulteneindsestraat.

Auteur; Desirée Brabers

Laatst gewijzigd 18-12-2009 10:41 | © Regio Midden en West Brabant |