Gasterra


18-12-2009 | Persbericht

GasTerra en Distrigas verlengen langetermijncontract

GasTerra en Distrigas hebben vorige week definitieve overeenstemming bereikt over voortzetting van de leveringen van aardgas tot 2030. Met deze verlenging wordt Distrigas in staat gesteld zijn klanten tot ver in de toekomst van Nederlands laagcalorisch aardgas te voorzien. De overeenkomst onderstreept de belangrijke rol die aardgas blijft spelen in de transitie naar een duurzame energievoorziening.

Erwin Van Bruysel, CEO van Distrigas, zei in een reactie op de overeenkomst : "De verlenging van ons langetermijncontract met GasTerra verzekert de continuïteit van de levering van laagcalorisch gas aan België en stelt de belangen van de klanten van Distrigas centraal. Door dit akkoord kunnen de zware ombouwkosten verbonden aan een omschakeling van laag- naar hoogcalorisch gas voor de Belgische klanten vermeden worden, terwijl zij blijven genieten van de leveringszekerheid en -flexibiliteit van het nabije Slochteren-veld. In een context van toenemend belang van leveringszekerheid verzekert dit akkoord bovendien de levering van aardgas dat niet enkel afkomstig is van binnen de Europese Unie maar zelfs van binnen de Benelux."

Gertjan Lankhorst, CEO van GasTerra, benadrukt het belang van de succesvolle samenwerking tussen de twee bedrijven: "De geschiedenis van de relatie tussen GasTerra en Distrigas gaat terug tot 1966, het jaar waarin de eerste leveringen plaatsvonden. De gasleveranties vanuit Nederland hebben tot nu toe een belangrijke bijdrage geleverd aan de stabiliteit van de Europese en Belgische energiemarkt. De contractverlenging toont aan dat ook in een vrijere Europese energiemarkt nog steeds ruimte is voor langjarige overeenkomsten, die de leveringszekerheid op middellange en lange termijn veilig stellen."