Gemeente Venray


18 december 2009

Dakscans in Venray

In de nacht van woensdag 16 op donderdag 17 december is een vliegtuig van de firma Dakwacht met een speciale camera over de oostelijke dorpskern van Venray gevlogen. Er zijn warmtebeelden gemaakt van de daken in deze wijken. Naar schatting gaat bij gebouwen tot 30 procent van de warmte verloren via het dak. De beelden geven hiervan een indicatie en bieden mensen die hun huis beter willen isoleren een indruk of en waar er iets aan de hand kan zijn. Vooral bij de nok, schoorstenen en spouwmuren lijkt er meer warmte vrij te komen.

Venray is één van de eerste gemeenten in Nederland die het energieverlies via daken in kaart gaat brengen met dakthermografie. Zodra het weer het toelaat wordt er ook nog gevlogen boven de bebouwde kom van alle andere dorpen en wijken van de gemeente Venray.

Doel van deze dakscans is om het energieverlies in Venray in kaart te brengen en huiseigenaren te stimuleren het energieverlies te voorkomen en zo de uitstoot van broeikasgassen te verminderen.

Zodra de dakscans in de gehele gemeente Venray zijn uitgevoerd, organiseert de gemeente informatieavonden voor huiseigenaren. Zij kunnen dan zien hoe het met het energieverlies van hun woning is gesteld is en zij krijgen tips hoe ze dit energieverlies kunnen beperken.