AEGON

Pensioenjargon wordt eenvoudig

AEGON vraagt klanten om pensioentermen eenvoudig en begrijpelijk uit te leggen

AEGON start vandaag met een campagne, waarin op een eerlijke en begrijpelijke manier pensioentermen uitgelegd worden door experts. Daarnaast roept AEGON klanten op om zelf ook pensioentermen `eenvoudig' uit te leggen.

AEGON wil mensen financieel bewust maken. Het bedrijf heeft zich als doel gesteld de financiële kennis van mensen te stimuleren door het eenvoudig en begrijpelijk maken van lastige financiële termen. Omdat AEGON vindt dat iedereen recht heeft op financiële kennis. Alleen door financieel bewustzijn kunnen mensen voor hun financiële toekomst zorgen en zelf beter financiële keuzes maken.

"We willen klanten financieel wijzer maken. Daarbij pretenderen we niet dat we zelf al overal een eenvoudig antwoord op hebben. We roepen mensen dan ook op financiële eenvoud van AEGON te eisen, maar ook om met ons mee te denken hoe we het nog begrijpelijker kunnen maken." aldus Jan Driessen, directeur Communicatie AEGON Nederland.

Op de website www.aegon.nl/pensioen en via een speciaal YouTube kanaal, www.youtube.com/aegonnederland kunnen mensen aan AEGON vragen een pensioenterm uit te leggen en kunnen mensen ook zelf een filmpje met een pensioenvraag of -uitleg uploaden.