Gemeente Sneek


uit

Sneek voert WOZ efficiënt uit

De uitvoering Wet Waardering Onroerende Zaken (WOZ) wordt door de gemeente Sneek efficiënt uitgevoerd. Dat blijkt uit het jaarlijks onderzoek van de Waarderingskamer (onafhankelijke toezichthouder).

De Waarderingskamer bekijkt ieder jaar hoe de WOZ wordt uitgevoerd en welke kosten gemeenten daarvoor maakt. De resultaten van het onderzoek naar de uitvoeringskosten in 2008 zijn deze maand bekend gemaakt. Er hebben 171 gemeenten meegedaan aan het onderzoek.

De totale kosten voor de uitvoering van de Wet WOZ bedragen in Nederland zo'n EUR 90.000.000,=. Dat is een gemiddelde prijs per object van EUR 18,35. Het betreft niet alleen de kosten voor de taxatie van alle objecten maar ook de voorbereiding daarop, het verzenden van de beschikkingen en de bezwaar- en beroepfase die daarop volgt.

In Fryslân hebben 13 gemeenten aan het onderzoek meegedaan. Sneek staat in die ranglijst op de 2^e plek. De goedkoopste Friese gemeente heeft een kostprijs van EUR 10,24 per object. De duurste gemeente heeft een kostprijs van EUR 34,80 per object.

De duurste gemeente in Nederland heeft een kostprijs van EUR 44,82 per object. Sneek staat met een kostprijs van EUR 14,76 op de 22^ste op de landelijke ranglijst, waarvan de nummer 1 (Kollummerland c.a.) de goedkoopste is.

Voor meer informatie zie www. waarderingskamer.nl