Gemeente Kampen



Wethouder Treep reikt OV-chipkaart uit aan gemeenteraadsleden

18-12-2009
Geen strippenkaarten, abonnementen en treinkaartjes meer, maar één kaart voor bus, tram en trein. Op 1 november werd de OV-chipkaart door de provincie Overijssel in Overijssel ingevoerd. Om niet alleen reizigers, maar ook gemeenteraadsleden te laten wennen aan dit nieuwe vervoersbewijs, deelde verkeerswethouder Pieter Treep gisteren tijdens de gemeenteraadsvergadering OV-chipkaarten uit. "Als wethouder van Verkeer en Vervoer heb ik ook duurzaamheid en innovatie in mijn pakket. Met de OV-chipkaart kunnen zowel inwoners als ook de gemeenteraadsleden het gemak van de kaart zelf ervaren. Bovendien stimuleren we hiermee het openbaar vervoer, wat ons milieu ten goede komt", aldus Treep.

Vanaf 1 november is gestart met een zogenaamde duale fase. Dit betekent dat er de komende maanden zowel met de OV-chipkaart als met reguliere kaartjes en abonnementen gereisd kan worden. Gedurende deze periode worden de reismogelijkheden voor het reizen met de OV-chipkaart buiten Overijssel steeds verder uitgebreid.

Kosten OV-chipkaart
Een OV-chipkaart kost eenmalig EUR 7,50 en gaat maximaal vijf jaar mee. Op dit moment is er bij Conexxion keuze uit twee varianten: de persoonlijke OV-chipkaart en de anonieme OV-chipkaart. De persoonlijke kaart biedt de reiziger meer mogelijkheden dan de anonieme. Welke OV-chipkaart het meest geschikt is, hangt af van de wensen van de reiziger. Na aanschaf moet er saldo op de kaart geladen worden om er meer te kunnen reizen.

Meer informatie: www.ov-chipkaart.nl of tel. 0900-0980 (EUR 0,10 per minuut).

Gemeente Kampen | Burgemeester Berghuisplein 1 | 8261 DD | info@kampen.nl | www.kampen.nl |