Gemeente Enschede

Succesvolle start van Grenswerk 2009

Festival als groeibriljant

De eerste editie van het festival Grenswerk heeft plaatsgevonden van 25 september 2009 tot en met zondag 11 oktober. Deze eerste editie van Grenswerk 2009 is geëvalueerd. De resultaten zijn bemoedigend.

Grenswerk 2009 was, zeker gezien de zeer beperkte voorbereidingstijd, een succesvolle start van een festival dat nu al een bovenregionale uitstraling heeft. Het festival scoorde in zowel de locale als regionale en (inter-) nationale pers zeer goed en kreeg een hoge bezoekerswaardering. Het geplande aantal bezoekers wordt gehaald. De economische spin-off voor de stad is goed: tijdens de festivalperiode kwam voor iedere euro evenementensubsidie 2,4 euro terug naar de stad in de vorm van bestedingen aan winkels, horeca en/of hotels, parkeerinkomsten en free-publicity.

Aandachtspunten zijn er ook. In de editie Grenswerk 2010 kan extra aandacht besteed worden aan het programmeren voor grotere bezoekersaantallen tijdens de festivalperiode, de organisatievorm en de marketing. Daarmee wordt verwacht dat de kracht van Grenswerk ten volle benut zal worden.

Geplaatst: 18 december 2009.

18 december 2009