Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

Breda, 18-12-2009

Arrestatie na huiselijk geweld

BREDA: De politie heeft donderdagavond in een woning in de wijk Princenhage omstreeks 20.00 uur een 34-jarige Bredanaar aangehouden voor huiselijk geweld. De verdachte zou in een dronken bui zijn moeder (61) ernstig bedreigd hebben. Ook had hij drie glazen water in de meterkast gegooid, waarmee hij tevergeefs probeerde kortsluiting te veroorzaken.

De verdachte is in verzekering gesteld, Het gaat om een man die onder behandeling is voor psychische problemen en ook een alcoholverslaving heeft. De agenten waren na een melding ter plaatse gegaan. Moeder wilde geen aangifte doen, maar uit het relaas van vader bleek dat de zoon erg agressief was geworden. Hij had zijn moeder bedreigd omdat ze geen alcohol aan hem wilde geven. Vervolgens dreigde hij nog met een vleesmes zichzelf iets aan te doen.

Jonge buurtbewoners helpen politie bij de arrestatie van vandalen

BREDA: De politie heeft vannacht na een melding van een alerte getuige en mede dankzij twee jonge buurtbewoners met een auto omstreeks 03.15 uur op de Jacob Franckaertstraat drie baldadige knapen aangehouden. Het trio had bij het winkelcentrum Moerwijk kerstversiering
losgetrokken en meegenomen.

Agenten gingen na een melding van vandalisme bij het winkelcentrum ter plaatse. De dienders zagen op de Kasterleestraat drie jongens met kerstversiering lopen. Toen ze de politie in de gaten kregen, sloegen ze op de vlucht. De agenten kregen steun bij de achtervolging van twee jongemannen in een auto. Zij sneden het drietal de pas af, waarna de verdachten door de politie werden aangehouden. Ze vertelden dat ze uitgeweest waren in Breda en de nodige alcohol hadden gedronken. Een taxi had hen afgezet bij de bushalte bij het Groendijkplein.
Vervolgens waren ze naar het winkelcentrum gelopen, waar ze stukken kerstversiering lostrokken en meenamen. De politie heeft hen ook geconfronteerd met een andere vernieling op de rotonde van de
Groenedijk / Doornboslaan en Cornelis Joosstraat. Daar was de
kerstverlichting uit de boom gehaald en op de rijbaan gelegd. Ze ontkenden alle drie dat ze daar iets mee te maken hadden. Wel toonden ze zich bereid de schade aan de kerstversiering van het winkelcentrum te vergoeden.

Baldadige jongen zakt tijdens sneeuwpret door dak

PRINSENBEEK: Een 17-jarige jongen uit Prinsenbeek is donderdagavond omstreeks 21.20 uur op de Heikantsestraat aangehouden voor
baldadigheid. Hij was op een schuurtje geklommen om daarvan af te glijden. Het dak was echter niet sterk genoeg waardoor hij door het schuurtje viel. De baldadige jongen wordt doorverwezen naar Bureau Halt.

Een 17-jarige knul was samen met zeven vrienden buiten in de sneeuw gaan spelen. Ze hadden plastic deksels bij zich waarmee ze wilden glijden. Hij zag een schuurtje en kwam op het idee om daar vanaf te glijden. De jongen klom, ondanks dat zijn vrienden hem dat afraadden op deze berging. Op het moment dat hij naar het afdak van die schuur gleed, viel hij tussen twee draagbalken door het spaanplaat hen. De geschrokken bewoners dachten aanvankelijk dat er ingebroken werd. De geschrokken jongen toonde zich bereid de schade te vergoeden.

Winkeldief steelt ook tas scholier

BREDA: Agenten hebben donderdagavond omstreeks 20.25 uur een 25-jarige Poolse man op de Nieuwe Ginnekenstraat aangehouden voor
winkeldiefstal. De man had ook een tas op de Ginnekenweg van een scholier gestolen.

Agenten waren gisteren aan het surveilleren op de Wilhelminastraat. Een verkoopster van en kledingzaak a vertelde de dienders dat zojuist bij haar twee mannen in de zaak waren. Ze hadden die mannen in de gaten gehouden omdat het alarm al overging toen ze binnen kwamen. Ze zag dat een van de mannen een dure trui in een tas stopte, waarna hij met zijn maat naar buiten wilde lopen. Ze konden nog net de trui uit de tas trekken. Terwijl de agenten met haar aan het praten waren liep de dief voorbij. De politiemensen zijn achter de man aan gegaan en hebben hem aangehouden. Hij bleek een geprepareerde tas bij zich te hebben. Ook had hij een rugzak met schoolspullen bij zich. Deze tas bleek van een 13-jarige Bredase jongen te zijn. Deze scholier had een broodje gegeten op de Ginnekenweg en was toen zijn tas vergeten mee te nemen. De verdachte is overgedragen aan de Vreemdelingenpolitie. Zijn mededader is niet bekend geworden. De schooltas is terug naar de eigenaar.

Verkoopster verduistert kleding in warenhuis

BREDA: Medewerkers van de beveiligingsdienst van het warenhuis aan de Karrestraat hebben donderdagmiddag een 25-jarige Roosendaalse betrapt op verduistering in dienstbetrekking. De verkoopster werkt in het warenhuis in een kledingboetiek. Ze had een jurk uit het magazijn in haar tas gestopt zonder deze te betalen. Bij de uitgang werd ze tijdens een tascontrole betrapt. Ze gaf toe drie keer eerder een kledingstuk mee naar huis te hebben genomen zonder deze te betalen. Ze heeft een dagvaarding gekregen maar kan de diefstal ook afdoen door een boete van 150 euro te betalen.

Brandje op zolder

ETTEN-LEUR: Vanmorgen heeft omstreeks 09.30 uur een brandje gewoed op de zolder van een woning aan het Cimbaalhof. Ter plaatse bleek dat een pvc afvoerpijp van een verwarmingsketel in brand was geraakt. Dankzij het feit dat de bewoner rondom de ketel gipsbedekking tegen het dak had aangebracht, bleef de schade beperkt tot een uitgebrande ketel en een zolder vol met roet. De brandweer heeft het brandje geblust en heeft Salvage in kennis gesteld.

Verlichtingscontrole in Breda

BREDA: De politie heeft donderdagmorgen tussen 07.30 en 08.30 uur een verlichtingscontrole gehouden op de Achteremer en de Moerlaken.Er werden tijdens de controle 22 bekeuringen uitgeschreven voor niet

voeren fietsverlichting. Eergisteren werd op dezelfde locaties ook op verlichting gecontroleerd, toen werden 16 bekeuringen uitgeschreven.

Auteur
Willem van Hooijdonk

Laatst gewijzigd 18-12-2009 11:55 | © Regio Midden en West Brabant |