Politie Rotterdam Rijnmond


* OPNIEUW VERDACHTE AANGEHOUDEN VOOR DODELIJKE SCHIETPARTIJ

ROTTERDAM WEST - Intensief onderzoek leidde afgelopen week opnieuw tot de aanhouding van een verdachte van de schietpartij in een woning aan de Van der Palmstraat. Bij dit incident kwam een 26-jarige Rotterdammer om het leven.
Donderdag 22 oktober meldden getuigen bij de politie dat zij schoten
hoorden in de eerder genoemde woning. Gealarmeerde agenten rukten direct uit. Aangekomen bij de woning troffen zij een gewonde man aan. Hij overleed ter plaatse aan zijn verwondingen. Er werd direct een grootschalig onderzoek opgestart. Een team van 25
rechercheurs onderzoekt wat de aanleiding voor de schietpartij geweest is en wie hiervoor verantwoordelijk zijn. Naar aanleiding van dit onderzoek werd donderdag 12 november al een
20-jarige Tilburger aangehouden in Lelystad. Uit het verder onderzoek werd de identiteit van een tweede verdachte
bekend. Deze 23-jarige Amsterdammer werd maandag staande gehouden bij een verkeerscontrole in Amersfoort. Al snel werd duidelijk dat hij verdacht was van de betrokkenheid bij een dodelijke schietpartij. De Amersfoortse agenten reageerden alert en hielden de verdachte aan.
Hij is overgedragen aan de Rotterdamse politie. Vervolgens is hij ingesloten in afwachting van het onderzoek. Donderdag is hij voorgeleid.
Het onderzoek wordt voortgezet.

* BUREN TREDEN DAADKRACHTIG OP BIJ BRAND IN WONING

HEENVLIET - Bij een brand in een woning in Heenvliet zijn donderdagavond, rond half acht, drie personen licht gewond geraakt bij een brand in hun woning. Toen politiemensen bij de brand in de Stationsstraat aankwamen zagen zij dat diverse buurtbewoners bezig waren met brandblussers en water om de het vuur te doven. Dit vuur was ontstaan in de keuken, waar een frituurpan vlam had gevat. Op dat moment waren de 50 jarige bewoner, zijn vrouw en dochter in de woning aanwezig. De bewoner is na het uitbreken van de brand direct naar de overkant van de straat gerend en heeft daar in een bar om hulp gevraagd. Een van de daar aanwezigen (toevallig lid van de vrijwillige
brandweer) is met blusmiddelen uit die bar aan de slag gegaan en ook
anderen zijn uit omliggende bars met blussen komen assisteren. Door
accuraat en snel optreden kon de brand worden bedwongen en konden ook de bewoonster en haar dochter uiit het pand worden gehaald. Het gehele gezin is ter plekke door de GGD behandeld in verband met rookinhalatie. Gelukkig is door heldhaftig optreden van de buren erger voorkomen.

* BEJAARDE VROUW KOMT OM HET LEVEN BIJ ONGEVAL

RIDDERKERK - Bij een ongeval op een voetgangersoversteekplaats aan de Burg. de Zeeuwstraat is donderdagmiddag, rond vijf uur, een 81-jarige Ridderkerkse om het leven gekomen. De vrouw werd bij het oversteken aangereden door de bestuurder van een bestelauto, een 24-jarige man uit Strijen. Het slachtoffer is nog door diverse mensen gereanimeerd, maar dat mocht niet meer baten. De Verkeers Ongevallen Dienst van de politie stelde sporen veilig in het kader van het onderzoek.

* POLITIE ONDERZOEKT TWEE OVERVALLEN EN HOUDT TWEE MANNEN AAN

ROTTERDAM - Politiemensen van district Rotterdam-West hebben donderdagavond twee verdachten aangehouden voor een overval op een café aan de Mathenesserdijk. Een verdachte was rond kwart voor twaalf het café binnen gegaan en had geld geëist. Er zou daarbij gedreigd zijn met een vuurwapen. De verdachte vertrok met onbekende buit. Naar aanleiding van een verspreidt signalement van twee verdachten en met gebruikmaking van cameratoezicht werden er twee verdachten aangehouden op de Mathenesserdijk. Het ging om twee Rotterdammers van 26- en 49 jaar oud. tegen de laatste kon niets blijken en hij is later die nacht heengezonden . Eerder die avond had er een poging tot een overval plaatsgevonden op de Witte van Haemstedestraat. Daar was rond zes uur de uitbater van een bloemenstal overvallen door een onbekende man. Een voorbijgangster hoorde gestommel uit de bloemenstal en toen zij poolshoogte nam, zag zij dat de 65-jarige uitbater in gevecht was met een man. Toen deze zich betrapt voelde ging hij er vandoor, de bloemenman gewond achterlatend. Die is in verband met deze verwondingen overgebracht naar het Erasmus Medisch Centrum. De politie stelt een onderzoek in naar deze twee overvallen.