Gemeente Zoetermeer

Plastic inzameling

Afgelopen week heeft u een brief en folder ontvangen over de inzameling van plastic afval in Zoetermeer. Tot en met juni 2010 worden in totaal 43 ondergrondse containers geplaatst waar u uw plastic verpakkingsmateriaal naartoe kunt brengen. In de folder die u ontvangen heeft, staat vermeld dat het scheiden van plastic verpakkingsmateriaal een individuele besparing kan opleveren voor uw afvalstoffenheffing. Dit is niet het geval in Zoetermeer. Per abuis heeft de leverancier de verkeerde folder geleverd.

Samen met andere voordelen op de inzamelingskosten heeft dit ertoe geleid dat in 2010 de tarieven voor de afvalstoffen heffing gelijk blijven aan die van 2009. De gemeente biedt haar excuses aan voor de eventuele onduidelijkheid die deze foutieve informatie veroorzaakt kan hebben.

Voortgang inzameling
In de afgelopen weken zijn de eerste zeven ondergrondse containers voor plastic verpakkingsmateriaal geplaatst. Dat is aan de Eesterwaard in Meerzicht, Monnikkenbos in Meerzicht, Patrijzenveld in Seghwaert/Noordhove, Spruitkoolakker in Seghwaert/Noordhove en het Croesinckplein in Palenstein/Centrum. Containers aan de Nederlandlaan in Centrum en de Sartrezijde in Buytenwegh/De Leyens zijn omgebouwd. Regelmatig kunt u in het Stadsnieuws informatie vinden over de vordering van de plaatsing van de containers.