Gemeente Zoetermeer

Uitreiking tienduizendste ZoetermeerPas

Wethouder Edo Haan (Sociale Zaken) reikte 9 december de tienduizendste ZoetermeerPas uit aan de zevenjarige Bradley. Het was een feestelijke bijeenkomst waarbij de grootste vijf aanbieders van activiteiten binnen de ZoetermeerPas aanwezig waren.
Ook 'Rik de Kikker', de mascotte van Duinrell was van de partij. Bradley werd in het zonnetje gezet en ontving een gezelschapsspel en een kadopakket van Duinrell.

De ZoetermeerPas is eeninitiatief van de gemeente om inwoners die een minimuminkomen hebben (maximaal 120% van debijstandsnorm) de gelegenheid te geven, gratis of met korting, deel te nemen aan sportieve, educatieve en culturele activiteiten. De pas is gratis en bedoeld voor alleenstaanden, gezinnen en studenten. Ieder gezinslid ontvangt een eigen pas. Eind december en begin januari ontvangen pashouders de pas voor 2010.

Inwoners die in aanmerking denken te komen, maar niet automatisch een pas ontvangen, kunnen deze vanaf 4 januari aanvragen én direct meenemen bij het loket Werk Zorg en Inkomen op het Publieksplein in het Stadhuis.