Gemeente Bolsward


Nieuws
18-12-09

555 jaar stadsrechten voor Bolsward

Viert u het met ons mee?

In 1455 kreeg Bolsward het predikaat "stad". Daarom vieren wij in 2010 haar 555 jaar stadsrechten! Het gehele jaar door vinden er activiteiten plaats die Bolsward een feestelijke sfeer geven en ons doen denken aan de stad Bolsward gedurende de 555 jaar van haar bestaan.

Een uitgebreide viering van 550 jaar stadsrechten hebben wij in 2005 meegemaakt, een waar feestjaar! In 2010 doen we het iets anders. Van zaterdag 14 augustus t/m zaterdag 11 september is de feestmaand 555. Deze maand staat geheel in het teken van het jubileum. Ieder weekend vinden er diverse activiteiten plaats voor jong & oud!

Omdat het een feest is voor en door Bolswarders betrekken we graag de diverse delegaties, besturen en instellingen uit Bolsward bij de organisatie van ons feest. Het hele jaar door worden activiteiten georganiseerd. Misschien ook door uw vereniging, bedrijf of instelling! Wij vragen u deze activiteiten op te waarderen met extra aandacht voor `555 jaar stadsrechten'.

Bent u ook enthousiast? En wilt u hiervoor een activiteit organiseren of iets extra's geven aan een bestaande activiteit in 2010? Dan horen wij dit graag van u. U kunt voor het doorgeven van uw activiteit vóór 15 januari 2010 contact opnemen met Tjalda de Witte via telefoonnummer (0515) 57 87 31 of e-mailadres t.dewitte@bolsward.nl. Wij nemen alle activiteiten mee op onze 555-activiteitenkalender.

Organiseert u in het kader van `555 jaar stadsrechten' een extra activiteit dan komt u mogelijk in aanmerking voor subsidie. U kunt een subsidieverzoek indienen met een begroting en het programma waarin concrete activiteiten in het kader van `555 jaar stadsrechten' worden georganiseerd. Ook voor wijkverenigingen is een bedrag gereserveerd. Voor het indienen van een subsidieverzoeken stuurt u een brief aan de gemeente Bolsward t.a.v. mw. T. de Witte - La Roi, postbus 33, 8700 AA Bolsward.

Wilt u een vergunning aanvragen voor het organiseren van een activiteit kijk dan op onze website www.bolsward.nl via het menu: Diensten en Producten à Formulieren à Loket VROM. Of neem contact op met mevrouw J.C. Franzen of L. Hooghiemstra via telefoonnummer (0515-) 578786.

Wij wensen u veel creativiteit en succes toe met de organisatie van uw activiteit!