Gemeente Lingewaal


Werkzaamheden Achterweg in Herwijnen


Aannemer M. van Herwijnen B.V. uit Kerkdriel is in opdracht van de gemeente Lingewaal bezig met de aanleg van een zogenaamde bergbezinkleiding aan de Achterweg in Herwijnen. De leiding gaat er voor zorgen dat afvalwater niet of veel minder geloosd gaat worden op sloten. Deze lozingen vinden plaats als er veel neerslag valt en het riool vol staat. Naast de verhoging van de opslagcapaciteit wordt ook een gedeelte van de wegverharding afgekoppeld en wordt dit water rechtstreeks op de sloot geloosd.

De werkzaamheden verlopen tot op heden erg voorspoedig en de 80 meter lange bergbezinkleiding is inmiddels geplaatst. De aannemer is vanaf maandag 14 december begonnen met de aanleg van de nieuwe rioleringen aan de Achterweg. Hiervoor wordt de verharding van de weg in zijn geheel opgebroken. Voor de veiligheid van zowel wegverkeer als wegwerkers is het niet meer mogelijk voor motorvoertuigen om langs het werkvak te rijden. De Achterweg is tot aan de kerstvakantie tussen Molenstraat en Geerstraat afgesloten. De aanliggende woningen en de Gereformeerde Kerk zijn in deze fase alleen vanaf de richting Nieuwe Steeg bereikbaar. Voor het doorgaande verkeer is een omleidingsroute ingesteld. Fietsers en wandelaars kunnen, zij het met enig ongemak, wel langs het werkvak.

De aannemer heeft rond de feestdagen twee weken vakantie. Er wordt voor gezorgd dat in deze periode het voor motorvoertuigen mogelijk is om over een noodverharding te rijden. Volgens planning gaat de aannemer in de eerste week van het nieuwe jaar weer verder met het werk. Dan wordt ook de wegafsluiting weer ingesteld. De gemeente verwacht dat de aannemer medio april 2010 de werkzaamheden heeft afgerond.