Korps Landelijke Politiediensten

Voor hetzelfde gemak in de afvalbak

Cocaine Haarrijn
Breukelen, 18-12-2009 o De Verkeerspolitie van het Korps landelijke politiediensten heeft donderdag 17 december 2009 omstreeks 17.30 uur een 44-jarige man en een 22-jarige vrouw zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden voor het bezit van twee kilo cocaïne.

Het brak het tweetal op dat ze een papieren zak van een snackbar naast de afvalbak gooiden op de parkeerplaats Haarrijn langs de A2 ter hoogte van Breukelen.

Gesignaleerd
De twee agenten van het KLPD zagen dat de zak naast de afvalbak in het gras werd gegooid en spraken de bestuurder van de auto met Bulgaars kenteken daarop aan. Uit onderzoek kwam vast te staan dat de man in het bezit was van een mes en dat de vrouw stond gesignaleerd voor een openstaande geldboete.

Verstopt in politieauto
Bij controle in het voertuig troffen de agenten in de kofferbak een plastic zak met wit poeder aan. Naar later bleek was dit onversneden cocaïne. De cocaïne, het mes, vijf telefoons en een flesje cocaïne, dat een van de twee in de politieauto had verstopt tijdens het vervoer, zijn in beslag genomen.

Beiden zijn in verzekering gesteld.