Gemeente Voorschoten

stopgezet

Project Huis van Voorschoten stopgezet

HuisvanVoorschoten Op 17 december besloot de gemeenteraad om de ontwikkeling van het Huis van Voorschoten niet door te laten gaan.

Redenen
De samenwerking tussen enkele afdelingen van de gemeente Voorschoten met de gemeente Wassenaar is het afgelopen jaar vorm gegeven. Ook meer uitgebreide samenwerking wordt onderzocht. Het is helder dat dit invloed heeft op de huisvestingsvraag. De gemeenteraad heeft besloten dat het bouwen van onder andere een nieuw gemeentehuis daarom nu niet opportuun is. Ook hoge investeringen op korte termijn en de conclusies uit het Rekenkamer rapport over de Traverse hebben ertoe geleid dat het ontwikkelen van een Huis van Voorschoten op dit moment niet gewenst is.

Huisvestingsproblematiek
Het annuleren van het project houdt niet in dat er geen aandacht meer is voor de huisvestingsproblemen van de gebruikers van de betrokken gemeentelijke accommodaties. In verband met de verkiezingen heeft de raad echter besloten om besluitvorming over de eventuele start van een onderzoek naar alternatieve oplossingen uit te stellen tot na de verkiezingen. Ook over de toekomst van het MOC/Wagenerf terrein waarop het Huis van Voorschoten gepland was, zal de raad na de verkiezingen beslissen.

De verkregen informatie uit het onderzoek naar het Huis van Voorschoten kan gebruikt worden voor onder andere het cultuur- en accommodatiebeleid en het onderzoeken van eventuele alternatieve oplossingen. Daarmee zijn de gedane investering voor het onderzoek naar een Huis van Voorschoten toch effectief.

Dank
Het college wil alle betrokkenen en burgers die hebben meegedacht aan het tot stand komen van het Huis van Voorschoten bedanken voor hun inzet en zij kijkt uit naar het vervolgonderzoek naar een alternatieve oplossing na de verkiezingen.

* 18 december 2009