Politie Gelderland-Midden

`Scheepsrecht' voor Arnhemmer na geluidsoverlast
Publicatiedatum: 18-12-2009 13:37:20

ARNHEM - Nadat de politie voor de derde keer bij hem aan de deur was geweest in verband met geluidsoverlast is in de nacht van donderdag 17 op vrijdag 18 december een 41-jarige Arnhemmer aangehouden. De man zou rond kwart voor één voor herrie in de buurt hebben gezorgd door luide muziek af te spelen vanuit zijn huis in de wijk Malburgen. Een waarschuwing bleek niet genoeg. Toen agenten voor de tweede keer aan de deur moesten komen werd de geluidsinstallatie in beslag genomen en proces-verbaal opgemaakt. Rond kwart over twee zag de man kans nog steeds lawaai te maken, waarop agenten de Arnhemmer aanhielden. De man, onder invloed van alcohol, verklaarde later van niets te weten. Hij is in de loop van vrijdagochtend vrijgelaten met wederom een proces-verbaal op zak.
(074670)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Man opgepakt na diefstal onderbroeken

Publicatiedatum: 18-12-2009 13:35:00

ARNHEM - Een 28-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats is donderdag 17 december door de politie in Arnhem opgepakt in verband met winkeldiefstal. Personeel van een zaak aan de Spijkerlaan betrapte de man toen hij met enkele onderbroeken aan de haal ging. De Man bekende later en is met een schadevergoedingsmaatregel weer vrijgelaten. Justitie beslist over de verdere aanpak van de man. Bij een warenhuis aan het Velperplein liepen een 21-jarige man en een 19-jarige meisje, beiden uit Arnhem, tegen de lamp. Zij zouden samen een seksspeeltje hebben gestolen. De twee worden er bovendien van verdacht eerder bij dezelfde zaak een I-pod te hebben gestolen. (074550)

Winkeldieven in Arnhem betalen, naast een eventuele boete of andere strafmaatregel, een schadevergoeding van 151 euro voor de overlast die zij winkeliers bezorgen. Het Regionaal Platform Criminaliteitsheersing (RPC) Gelderland-Midden is sinds 1 juni met het project `Winkeldief dubbel gepakt' gestart.

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---