FNV Bondgenoten

FNV Bondgenoten: cao-gesprekken met SMIT Salvage in impasse

Het bedrijf SMIT Internationale stelt zich verbijsterend stug op in de cao-onderhandelingen voor SMIT Heavy Lift, Transport en Salvage. Hierdoor is een impasse ontstaan.

SMIT Salvage wil daar niets van weten. Sterker nog, SMIT wil voor nieuwe werknemers in het bedrijf een nieuwe, aanmerkelijk slechtere cao invoeren. In de ogen van SMIT is het dan niet meer nodig om in de bestaande cao nog iets te wijzigen.

Joost van der Lecq, bestuurder FNV Bondgenoten: 'Na een derde overleg is het helder geworden dat SMIT niet van plan is te luisteren naar de wensen van de eigen werknemers. Zelfs wensen die helemaal niets kosten, wil SMIT niet honoreren. Ze nemen hun eigen mensen niet serieus. SMIT doet de cao zelfs af als een 'gedrocht'. Kennelijk vindt SMIT de 150 werknemers op wie de cao van toepassing is niet belangrijk genoeg om te praten over verbetering van hun arbeidsvoorwaarden."..

Op 11 januari aanstaande organiseert FNV Bondgenoten een ledenvergadering om dit met de leden bij Smit Salvage te bespreken en hen te raadplegen over hoe verder te gaan. Het is niet uitgesloten dat daarbij ook acties ter sprake komen.