Gemeente Nuenen


Uitspraak rechter over De Koppel Nederwetten

De afgelopen jaren heeft Woningbouwvereniging Helpt Elkander in samenwerking met de gemeente een nieuwbouwplan ontwikkeld voor een multifunctionele accommodatie in Nederwetten. Hoewel de plannen op veel steun in het dorp kunnen rekenen, bestaat er ook weerstand bij een groep omwonenden. Zij hebben bezwaar gemaakt tegen de bouw- en sloopvergunningen. De bezwaarschriften zijn op 17 december behandeld in de bezwarencommissie. Het advies van de commissie wordt verwacht over ca. acht weken.

Â

Ook heeft de groep omwonenden een verzoek om voorlopige voorziening aangevraagd bij de voorzieningenrechter voor de sloopvergunning en de bouwvergunning van de tijdelijke huisvesting voor de basisschool. Â

Inmiddels heeft de gemeente de uitspraak van de voorzieningenrechter ontvangen. De rechter heeft het verzoek om voorlopige voorziening van de omwonenden afgewezen. Het verzoek is, zonder zitting, deels niet-ontvankelijk en deels ongegrond verklaard. Dit betekent dat de voorbereidingen voor de bouw voortgezet kunnen worden. De woningbouwvereniging, die het project ontwikkelt, en de gemeente pakken de voorbereiding voor de bouw voortvarend op, na deze uitspraak van de rechter.

Â

De groep omwonenden die bezwaar maken, heeft inmiddels beroep ingesteld tegen de bouwvergunning voor de tijdelijke huisvesting van de basisschool. Datum van behandeling is nog niet bekend.

Â

Â

Â

Â