Gemeente Midden Delftland


Midden-Delflands IJsfestijn voor de jeugd

Onder juichend gejoel opende wethouder Tineke van Nimwegen donderdagochtend samen met schoolkinderen een tijdelijke ijsbaan op het kunstgrasveld van korfbalvereniging ODO. Wereldkampioene Barbara de Loor stond al startklaar voor haar instructie aan kinderen van groep zeven van de Aloysius-basisschool. âWeten jullie hoe Sven Kramer schaatst? Ja, met lange banen, zoâ¦â¦â, waarmee zij de kinderen direct wist te boeien voor de eerste banen op het kunstijs.

Â

De Maaslandse ijsvereniging IJsvermaak is de initiatiefnemer voor dit unieke vierdaagse evenement waar vooral vele kinderen van zullen genieten. âDe kunstijsbaan is door de KNSB, Aegon en de Plus op touw gezet en reist het land door met als doel de jeugd aan de schaatssport te verbinden. Als vereniging haakten we hier natuurlijk op in en zijn aan de slag gegaan om sponsors te zoeken, afspraken met korfbalvereniging ODO te maken en vrijwilligers bereid te vinden om voor een aantal dagen hand- en spandiensten te verrichten. Zeven vrijwilligers hebben gisteren de kunstijsbaan gelegd, begeleid door een instructeur. Met de sneeuw van vanochtend is de winterse pret natuurlijk enorm, dat zie je ook aan de kinderen.â, aldus voorzitter Marien van Eijmeren tijdens de opening.
Secretaris Jaap van den Akker vervolgt: âMaaslands IJsvermaak heeft er in het vorig winterseizoen veel nieuwe jeugdleden bij gekregen. Die jeugd willen we vasthouden en opnieuw naar de ijsbaan krijgen, vandaar dit initiatief. Barbara de Loor is er donderdag en vrijdag voor instructie aan de schoolkinderen. In de dagen erna reserveerden we uren voor onder andere de jeugd van de scouting, gymnastiekvereniging NTO, voetbalvereniging MVV, korfbalvereniging ODO en voor vrij schaatsen. Zaterdagavond is er zelfs een IJsdisco. Vanaf vrijdag staan we met eigen trainers op de baan. Na de instructie door Barbara de Loor krijgen de kinderen een Certificaat van Deelneming aan de Aegon junior Schaatsspelen in Maasland. Met dit certificaat hebben zij ook recht op een gratis les op onze natuurijsbaan aan de Koningin Julianaweg in Maasland. Ze kunnen een keer met de bus mee naar de kunstijsbaan âde Uithofâ in Den Haag en ze krijgen korting op schaatslessen bij onze trainingen jeugdschaatsen op âde Uithofâ.â

Â

De gemeente Midden-Delfland droeg financieel bij aan dit evenement waar vooral veel kinderen van zullen genieten. âDankzij verenigingen als Maaslands IJsvermaak en korfbalvereniging ODO, die vrijwillig het veld en de kantine beschikbaar stelde, is dit in ons Midden-Delfland mogelijk. Een compliment voor deze verenigingen en hun vrijwilligersâ, aldus wethouder Tineke van Nimwegen.

Â

opening van de ijsbaan door wethouder Tineke van Nimwegen

Â

ijspret in Maasland

Â

Â

Â

ijspret