Gemeente Breda

Bredase Visie Arbeidsmarktbeleid genomineerd voor de

Uit zeventien inzendingen is de Bredase Visie Arbeidsmarktbeleid 2009-2015:
âIedereen doet mee want iedereen is nodigâ genomineerd voor de landelijke Jaap van der Doef prijs.

Deze prijs is bedoeld voor de beste beleidsnotitie van het land op het terrein van werk, inkomen en zorg. Naast Breda, zijn ook Tholen en Spijkenisse genomineerd. De uitreiking is op 20 januari.

StimulanSZ heeft een jaarlijks uit te reiken prijs ingesteld: de Jaap van der Doef-prijs. Deze prijs wordt toegekend aan de gemeente die het afgelopen jaar de beste beleidsnotitie heeft gemaakt op het terrein van werk, inkomen en zorg. Iedere gemeente kan een notitie inzenden. Dit jaar heeft de jury zeventien inzendingen beoordeeld.

Deze jury onder leiding van Frank Kerckhaert beoordeelde de inzendingen op taalgebruik (klare, heldere taal), het innovatieve karakter, de toepasbaarheid van het beleid, heldere opbouw en uiteraard moeten de beleidsdoelstellingen SMART (Specifiek, Meetbaar, Acceptabel, Realistisch, Tijdgebonden) geformuleerd zijn. De andere juryleden zijn:
ï§ Frank Kerckhaert, voorzitter Raad van Toezicht Stimulansz ï§ Jacques de Boer, lid van de Raad van Toezicht van Stimulansz ï§ Marianne Schrijver, hoofd taakveld Werk & Inkomen VNG ï§ Gerrit Jan Schep, directeur Stimulansz
ï§ Jan Laurier, voorzitter Landelijke Cliëntenraad ï§ Leo van de Kerkhof, voormalig directeur Werk en Inkomen, VNG ï§ Mart Toet, bestuursvoorzitter van de Coöperatie WiGo4it

De directie Sociale Zaken binnen de gemeente Breda heeft de visie tot stand gebracht in nauwe samenwerking met verschillende interne en externe disciplines en partijen, zoals het onderwijsveld en het bedrijfsleven. De gemeentereaad heeft deze in juli vastgesteld. Volgens de jury schetst Breda een duidelijke visie op regionaal arbeidsmarktbeleid. Het gaat vooral om de relatie tussen onderwijs, overheid en ondernemers. De visie beschrijft dit samenspel en de rol van de gemeente voor de periode 2009-2015.

Op 20 januari 2010 zal de prijsuitreiking volgen.

Te downloaden:

* Nota_arbeidsmarktbeleid2009 .pdf