KNHS

Pony Indoor Wierden viert 25-jarig bestaan
18 december 2009

WIERDEN De topruiters van de komende generaties zijn rond de kerstdagen weer te bewonderen tijdens International Pony Indoor Wierden. Het evenement wordt voor de 25ste keer op rij gehouden. De door De Eschruiters georganiseerde wedstrijd heeft daarmee de langste traditie van alle jaarlijks gehouden pony-indoors in heel Europa.

Bij de oprichting in 1985 van een groep enthousiaste paardenliefhebbers als de huidige voorzitter Marinus Vos, Alex Postma en Martin Kremer kende de ponywereld vier van dit soort internationale toernooien. Tegenwoordig is er ook voor de jonge ruitertjes volop keuze en kunnen ze gemiddeld zeker eens in de veertien dagen op concours.
Pony Indoor Wierden is voor tal van internationale toppers een mooie kweekvijver gebleken. Zo waren Jeroen Dubbeldam, de gebroeders Ben, Wim en Gerco Schröder, Gert-Jan en Marleen Bruggink, Maikel van der Vleuten, de Duitser Rene Tebbel, de Ierse Jessica Kuerten (voorheen Chesney), de Fransman Roger-Yves Bost, de Zweden Sven-Goran Bengtsson en Malin Bayard, de Deense tweeling Charlotte en Tina Lund en hun landgenoot Thomas Velin en de Belgische Judy-Ann Melchior in hun ponyjaren actief in manege De Vossenbos.

Voor veel zestienjarige deelnemers is de internationale krachtmeting in Wierden meteen hun laatste bij de ponys, voordat ze al dan niet overstappen naar de paarden.

De jubileumeditie van International Pony Indoor Wierden wordt gehouden op 24 en van 26 tot en met 29 december. Maandag 28 december staat vanaf 19.30 uur de officiële landenwedstrijd om de Datagreen Systems Prijs op het programma. Een dag later volgt de individuele afsluiting met de Nijwa Grote Prijs van Wierden. Zes landen hebben hun komst gemeld: België, Denemarken, Duitsland, Engeland,Frankrijk, Zweden en gastland Nederland.

Jubileumreceptie en shows
De Eschruiters viert het jubileum van International Pony Indoor Wierden maandagavond 28 december met een receptie van19.00 tot 21.30 uur. Aansluitend is er live muziek met medewerking van de band 30 Euro Live.
Verder zijn er tijdens het evenement diverse shows. Zo verzorgt topruiter Gert-Jan Bruggink een clinic, waarin hij uitlegt wat er komt kijken bij het rijden van een barrage.

Voor meer informatie, zie de website van De Eschruiters (Pony Indoor Wierden): www.eschruiters.nl