Gemeente Kaag en Braassem

Kaag en Braassem werkt aan een beter klimaat

Een schone en leefbare omgeving, nu en in de toekomst, dat willen we allemaal. Daarom werkt Kaag en Braassem met Energie voor de toekomst aan een beter klimaat. Dit gebeurt in samenwerking met de andere gemeenten uit de regio en de Milieudienst West-Holland.

De klimaatproblematiek stopt niet bij de gemeentegrenzen. Om deze reden hebben de regiogemeenten gezamenlijk een ambitieus plan gemaakt om de CO2-uitstoot fors te verlagen.

Â

Doel van Energie voor de toekomst

In 2030 moet de jaarlijkse CO2-uitstoot in de regio met 40% zijn verminderd ten opzichte van ongewijzigd beleid. Om dit doel te bereiken, werken gemeenten, bedrijven, maatschappelijke organisaties en inwoners samen aan verschillende activiteiten die zorgen voor energiebesparing en duurzame energieproductie.

Â

Deze activiteiten van Energie voor de toekomst zijn onderverdeeld in zes thema's:

* Bedrijven

* Bestaande woningen Wanneer u op deze banner van Energie voor de toekomst klikt, komt u terecht op de website www.energievoordetoekomst.nl

* Duurzame energieproductie

* Duurzame mobiliteit

* Duurzame overheid

* Nieuwbouw

Energieservicepunt

Een van de initiatieven van Energie voor de toekomst is het Energieservicepunt voor particulieren en ondernemers. Dit servicepunt maakt het u eenvoudig om energiebesparende maatregelen te laten uitvoeren in uw woning of bedrijf. U vindt hier informatie over verschillende besparingsmaatregelen. Ook helpt het Energieservicepunt u met een offerteaanvraag bij betrouwbare en erkende installatie- en isolatiebedrijven.

Â

Aanmelden voor de nieuwsbrief?

Op www.energievoordetoekomst.nl/nieuwsbrief kunt u zich inschrijven, zodat u in het vervolg de nieuwsbrief via e-mail ontvangt.

Â

Â

Â