Provincie Noord-Holland

Zilveren penning voor Cees Lansbergen uit Alkmaar

18 december 2009 - Nieuwsartikel

De heer Cees Lansbergen, directeur van Stichting Sportevenementen Le Champion, ontving op donderdag 17 december uit handen van gedeputeerde Rob Meerhof de zilveren penning van de provincie Noord-Holland.

Lansbergen, bedenker van onder andere de Dam tot Damloop, ontving de penning voor zijn vele verdiensten voor de sport in Noord-Holland én daarbuiten.

Cees Lansbergen nam op 17 december 2009 afscheid van de Stichting Sportevenementen Le Champion, vanwege het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd. Hij stond aan de wieg van onder andere de Halve Marathon van Egmond, de Dam tot Damloop, de Hoornse Fietsvierdaagse en de Alkmaarse Wandel4daagse. Evenementen waar tienduizenden sporters aan meedoen.

Gedeputeerde Meerhof in zijn toespraak op 17 december: âLansbergen heeft met al deze evenementen veel Noord-Hollanders aan het wandelen, hardlopen of fietsen gekregen en met Le Champion heeft hij de recreatieve loopsport naar een hoger plan getild.â Redenen voor de provincie Noord-Holland om Cees Lansbergen te onderscheiden met de zilveren penning.

---