Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap



Datum 17 december 2009
Betreft Uitstelbrief toezeggingen over volledige decentralisatie arbeidsvoorwaardenvorming in het primair onderwijs

Op uw verzoek informeer ik u hierbij over de stand van zaken ten aanzien van de twee toezeggingen over de volledige decentralisatie van de arbeidsvoorwaardenvorming in het primair onderwijs. In het Algemeen Overleg van 13 november 2008 met de Vaste Kamercommissie Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heb ik toegezegd uw Kamer wanneer daar aanleiding voor is, te zullen informeren over de voortgang van de voorgenomen volledige decentralisatie van de arbeidsvoorwaardenvorming in het primair onderwijs. In hetzelfde overleg heb ik ook de toezegging gedaan dat het decentralisatieconvenant met de sociale partners vóór de ondertekening zal worden voorgelegd aan de Tweede Kamer.

Op 28 augustus 2009 heb ik uw Kamer per brief geïnformeerd over de voortgang met betrekking tot deze twee toezeggingen (Tweede Kamerstuk 2008-2009, 27 923, nr. 87). In deze brief heb ik aangegeven dat het overleg met de sociale partners (vakcentrales en de PO-Raad) over het decentralisatieconvenant nog gaande is en dus nog niet is afgerond. Dit hield tevens in dat het nog niet mogelijk was het convenant aan de Tweede Kamer voor te leggen.

Zoals ik al eerder heb aangegeven, vinden de sociale partners en ik dat in het proces van volledige decentralisatie van de arbeidsvoorwaarden in het primair onderwijs, zorgvuldigheid boven snelheid gaat. Alle partijen onderschrijven en ondersteunen daarbij het einddoel van volledige decentralisatie. Voordat dit proces ook in overleg met uw Kamer kan worden afgerond, zal nog aan een aantal belangrijke randvoorwaarden moeten worden voldaan. Het sluiten van het decentralisatieconvenant maakt hier deel van uit. Zolang het overleg met de sociale partners over het convenant nog loopt, kan ik uiteraard nog geen convenant aan uw Kamer toezenden.

De staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap,

Sharon A.M. Dijksma
a
na 1 van 1 Pagina 1 van 1 Pagi