Gemeente Purmerend

Besluiten gemeenteraad 17 december 2009

18 december 2009

Voorzieningen voor minima gewaarborgd voor 2010 Met meerderheid van stemmen besloot de gemeenteraad voor 2010 de voorzieningen voor minima op peil te houden en het armoedebeleid voort te zetten. Er komt geen verlaging van de vergoeding voor chronisch zieken en gehandicapten, sportieve en culturele activiteiten voor kinderen en de regeling voor telefoonkosten en duurzame gebruiksgoederen voor personen vanaf 65 jaar.
Door de economische situatie wordt naar verwachting in 2010 meer gebruik gemaakt van deze voorzieningen. PvdA, Stadspartij, GroenLinks, Lijst Wiegel, D66, AOV, Purmerend Sociaal en Leefbaar Purmerend stelden in een amendement voor om de verwachte extra kosten te betalen uit de algemene reserve van de gemeente.

Algemene subsidieverordening Purmerend 2010
Aanvragen van projectsubsidies moeten voortaan minimaal negen maanden voor aanvang zijn ingediend bij de gemeente Purmerend. Uiterlijk 26 weken voor het begin van het project is dan bekend of een subsidie wel of niet wordt toegekend. Dit amendement van GroenLinks werd met meerderheid van stemmen aangenomen. Door het vervroegen van de subsidieaanvraag met drie maanden kunnen organisaties nu eerder beginnen met de voorbereiding van projecten.

Herstelkosten voor praktijkschool Bladergroen
De raad stelt EUR 3,9 miljoen ter beschikking voor werkzaamheden aan het gebouw van de praktijkschool Bladergroen. Door juridische kosten en een hogere rente voor de aannemer valt dit bedrag vier ton hoger uit dan verwacht. Naar aanleiding van deze financiële tegenvallers concludeerde de raad dat voor toekomstige grote bouwprojecten in de gemeente gedegen voorbereiding nodig is naar af te sluiten overeenkomsten met externe partijen.

Raad wil verandering Speel-o-theek uitstellen
Het lijkt er op dat Clup Welzijnswerk per januari 2010 de opzet van de Speel-o-theek wil omzetten in een spelinloop. Clup heeft echter van de gemeente een subsidie gekregen voor beroepsmatige ondersteuning aan vrijwilligers van de Speel-o-theek. Unaniem draagt de raad aan het college op met Clup in gesprek te gaan om zo de invoering van de spelinloop uit te stellen. De raad wil vervolgens in een bijeenkomst de besteding van de subsidie met Clup bespreken.