Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van vrijdag 18 december

Alkmaar, 18-12-2009 o 15.00 uur

Sneeuw heeft voor politie ook voordelen

Regio, vrijdag 18 december 2009.

De sneeuwval brengt voor de politie mee dat agenten voorzichtiger moeten manoeuvreren door het verkeer. Daarnaast komt het voor dat ze langdurig buiten in de kou hun werk moeten doen, bijvoorbeeld bij ernstige aanrijdingen.

Er zitten echter voor de politie ook voordelen aan de weersomstandigheden van nu. Zo kunnen agenten aan de daken van huizen zien waar mogelijk een hennepkwekerij op zolder zit. Er wordt minder ingebroken omdat daders zich ervan bewust zijn dat ze makkelijk sporen achterlaten en voor de politie zijn ook de sporen na een aanrijding beter te zien.

Veel aanrijdingen onderling opgelost

Regio, vrijdag 18 december 2009.

In heel Noord-Holland Noord heeft het de afgelopen 24 uur flink gesneeuwd. Daardoor zijn de wegen glad en komen er meer aanrijdingen met blikschade voor dan normaal. Sinds enkele maanden worden weggebruikers geacht dergelijke schades zelf af te handelen door het invullen van een schadeformulier. Dit is goed verlopen. Enkele aanrijdingen met letsel werden door de politie behandeld (zie persberichten hieronder).

Fietsster breekt enkel

Enkhuizen, vrijdag 18 december 2009.

Rond 10.40 uur is op de Zuider Boerenvaart een 73-jarige vrouw uit Enkhuizen met haar fiets op straat ten val gekomen door gladheid. Ze liep vermoedelijk een gebroken enkel op en is per ambulance vervoerd naar het ziekenhuis in Hoorn. Haar kleinzoon begeleidde haar.

Fietsster met hersenschudding

Alkmaar, donderdag 17 december 2009.

Rond 17.40 uur kwam een 69-jarige vrouw op een fiets uit Alkmaar door gladheid ten val op de Westerstraat. Ze was even buiten bewustzijn en is vermoedelijk met een hersenschudding per ambulance vervoerd naar het ziekenhuis in Alkmaar.

Fietsster met hoofdwond

Zwaag, donderdag 17 december 2009.

Rond 15.00 uur kwam een 70-jarige vrouw uit Westwoud met haar fiets door gladheid ten val op de Dorpsstraat. Ze liep een hoofdwond en een pijnlijke heup op en werd voor onderzoek vervoerd naar het ziekenhuis in Hoorn.

Dronken man rijdt tegen lichtmast

Alkmaar, vrijdag 18 december 2009.

Vanmorgen rond 05.45 uur reed een 29-jarige Roemeen met zijn auto op de Geestersingel tegen een lichtmast. De man en zijn drie passagiers liepen geen letsel op maar de auto en de lichtmast raakten flink beschadigd. De bestuurder bleek bijna twee maal de toegestane hoeveelheid gedronken te hebben; 410 ug/l (tot 220 toegestaan). Vanwege zijn buitenlandse status kreeg de verdachte van Justitie meteen een boete mee van 350 euro.

Sneeuwballen gooien loopt uit op mishandeling

Broek op Langedijk, donderdag 17 december 2009.

In de avonduren heeft de politie een 17-jarige jongen uit Broek op Langedijk aangehouden omdat hij een 15-jarige plaatsgenoot had mishandeld.

De 15-jarige jongen maakte deel uit van een groepje van enkele vrienden die sneeuwballen gingen gooien tegen een woning. Het slachtoffer waarschuwde zijn vrienden ermee te stoppen want hij had al eens eerder een conflict met de bewoner van het pand gehad. Voordat ze konden vertrekken kwam een 17-jarige zoon des huizes kwaad naar buiten. Hij ging op het slachtoffer af en gaf en enkele klappen en een knietje. Het slachtoffer zag daarna kans weg te lopen en de politie te bellen. Hij liep dikke lippen en enkele builen op. De politie maakt een proces-verbaal op tegen de verdachte.

Drankrijders moeten rijbewijs inleveren

Den Helder, donderdag 17 december 2009.

Rond 17.20 uur controleerden agenten op de Rijksweg N9 een 53-jarige motorrijder uit Den Helder op drankgebruik. De man bleek te diep in het glaasje te hebben gekeken en blies aan het bureau 625 ug/l (tot 220 toegestaan). Rijden met drank op is levensgevaarlijk, zeker op een motorfiets in de sneeuw. Er wordt een proces-verbaal tegen de man opgemaakt en zijn rijbewijs is meteen ingenomen.

Den Helder, vrijdag 18 december 2009.

Vannacht rond 02.50 uur werd op de Beatrixstraat een 43-jarige automobilist uit Schagen betrapt op het rijden met drank op. Hij blies aan het bureau ruim vier maal de toegestane hoeveelheid; 910 ug/l (tot 220 toegestaan). Hij verklaarde relatieproblemen te hebben en was daarom onverschillig geworden. De man moets zijn rijbewijs onmiddellijk inleveren.

Dronken automobilist pleegt verzet bij aanhouding (tevens homepagebericht)

Hoorn, vrijdag 18 december 2009.

Gisteravond rond 19.00 uur reed een bestuurder van een bestelauto op de Poldermolen tegen een geparkeerd staande auto op. Hierdoor ontstond schade aan de rechtervoorkant. De veroorzaker van deze botsing was na de aanrijding doorgereden zonder zijn identiteit en die van zijn voertuig kenbaar te maken. Dit is een misdrijf.

Agenten hebben aan de hand van de sporen aan het achtergebleven voertuig en aan de hand van een getuigenverklaring een nader onderzoek ingesteld. Daarbij kwamen ze uit bij een bestelauto op de Weidemolen. De 41-jarige bestuurder zat nog in zijn voertuig en was bezig deze in te parkeren. Hij werd aangehouden maar verzette zich daarbij. Hij gaf een agent een kopstoot. De agent liep daarbij een kapotte lip op. Hierna werd de man in de handboeien overgebracht naar het bureau. Daar blies hij bijna vijf maal de toegestane hoeveelheid: 1040 ug/l (tot 220 toegestaan). Zijn rijbewijs bleek tevens al ongeldig te zijn verklaard wegens rijden met drank op. De man is ter ontnuchtering ingesloten en vandaag in de loop van de dag met diverse processen-verbaal op zak heengezonden.

Alles in orde bij kluisjescontrole

Enkhuizen, donderdag 17 december 2009.

In het kader van het Convenant Veilige School heeft de politie nauw contact met de RSG in Enkhuizen. Om de veiligheid op school te verbeteren worden met enige regelmaat de kluisjes van de leerlingen gecontroleerd. Dit doet de politie, in samenwerking met de schoolleiding Er werden in de ongeveer 200 gecontroleerde kluisjes geen wapens of drugs aangetroffen. Een flesje bier werd ingenomen.

Arbeidsongeval

Zwaagdijk, vrijdag 18 december 2009.

Om 14.15 uur vond er een arbeidsongeval plaats bij een bedrijfspand aan de Zaadmarkt. Een hoogwerker van ongeveer 12 meter hoogte viel om vermoedelijk omdat deze bij werkzaamheden aan de buitenkant van het pand in een zachte berm terecht kwam. Een werknemer raakte zwaar gewond aan beide benen. Hij was wel aanspreekbaar. Een traumahelikopter verleende medische bijstand en het slachtoffer (personalia onbekend) is naar het ziekenhuis vervoerd. De arbeidsinspectie stelt een nader onderzoek in.