Scania


vrijdag 18 december 2009 10:24

Drie gepantserde Scania geldautoâs voor Brinks

Breda, 18 december 2009 â Deze week zijn bij Brinkâs Nederland b.v. drie Scania G 280 DB 6x2*4 MNA bakwagenchassis afgeleverd.

De overdracht van de drie nieuwe Scania geldautoâs aan Brinkâs, met links de heer M. Kwaak van Scania en rechts de heer P.R. Soesbergen van Brinkâs Nederland b.v.
Vergroot foto

Deze drie-assige Scaniaâs zullen door geheel Nederland worden ingezet als bulk-muntgeld autoâs. De nieuwe Scaniaâs zijn afgeleverd door de Scania vestiging in Utrecht, waar ook het onderhoud zal plaatsvinden.

Brinkâs kiest met deze nieuwe order wederom voor Scania. Sinds 2002 en 2003 reden er bij Brinkâs al twee Scaniaâs, die waren overgenomen van de Zweedse Nationale Bank. âDe positieve ervaringen hebben er toe geleid om Scania bij de vervangingsinvestering te betrekken en uiteindelijk is de keus gemaakt voor Scania. De investering is een signaal van langdurig commitment aan onze klanten en na een nieuw wagenpark en twee nieuwe panden een verdere optimalisatie van onze dienstverleningâ, aldus de heer P.R. Soesbergen, Manager Facilities bij Brinkâs Nederland b.v.

De geldautoâs zijn allen voorzien van de Scania G-cabine. Er is voor deze cabine gekozen, aangezien deze de speciale instap vanuit de laadbak naar de cabine vergemakkelijkt. Tevens sluit de hoogte van deze cabine perfect aan bij de hoogte van de laadbak. Uiteraard is de bakwagen voorzien van extra veiligheidsopties en is het voertuig gepantserd. De 280 pk sterke Scania XPI motor voldoet aan de Euro-5 norm zonder toevoeging van AdBlue. De gespecialiseerde opbouw van de geldautoâs is uitgevoerd bij Hartmann in Duitsland.

Brink's Nederland b.v. is onderdeel van Brinkâs Incorporated, een wereldwijd bedrijf dat dit jaar 150 jaar bestaat. In Nederland heeft Brinkâs 37 jaar ervaring met professioneel geld -en waardetransport, geldverwerking, parkeerbeheer, internationaal transport en tevens wordt de serviceverlening verzorgd van meer dan 2.000 geldautomaten. Met een landelijk dekkend netwerk van zeven vestigingen worden uiteenlopende klanten bediend, van financiële instellingen, grootwinkelbedrijven, overheidsinstellingen tot het midden -en kleinbedrijf en nutsbedrijven. De belangrijkste pijlers van de dienstverlening zijn vertrouwen en veiligheid. Dit wordt gewaarborgd door gedegen procedures die de risicoâs rondom de contante geldstromen tot een minimum beperken. Daarnaast beschikt Brinkâs over een modern en milieuverantwoord wagenpark, goed opgeleid en getraind personeel, geavanceerde beveiligings- en communicatiemiddelen en alle benodigde vergunningen. Op strategische plekken in Nederland beschikt Brinkâs over telcentrales voor muntgeld en bankbiljetten. G-series

G-serie

Scania G-serie is de perfecte keuze voor bouw- en langeafstands-toepassingen.
xpi logo

Scania XPI voor prestaties en rendement

Scania XPI: gemak van Euro 5 zonder de nadelen van AdBlue