Stadsdeel Amsterdam-Noord

Winnaars breed in beeld-actie bekend

Ineke Wilkens, Jonna Terveer, Jan Post, M. Benali, Wilma van de Akker, M. Klijnzoon en Remco den Hartog zijn de gelukkige winnaars van de kerstactie Winkelcentra Amsterdam-Noord: breed in beeld. Donderdagavond 17 december ontvingen zij als prijs een breedbeeld tv uit handen van de voorzitters van de winkeliersverenigingen.

In het weekend van 11 t/m 13 december kwam de kerstman in zijn arrenslee langs op zeven winkelcentra in Amsterdam-Noord. Samen met een rendier, kersttrein, zangkoor Vreugdezang, orkest `The DixieMates' veranderde elk winkelcentrum in een groot kerstfeest. Al winkelend kon het publiek genieten, maar werd ook uitgedaagd om een mooie slagzin te maken over hun eigen winkelcentrum. De slagzin kon ingesproken worden bij een videozuil. De in beeld gebrachte slagzinnen werden direct op het internet geplaatst en live op een groot scherm vertoond. De `breed in beeld-actie' werd mede mogelijk gemaakt door MediaMarkt Amsterdam-Noord.

Stadsdeelvoorzitter Rob Post: "Mijn favoriete slagzin is die van het Zonneplein. Deze gaat over de persoonlijke aandacht die de winkelier heeft voor de klant. Iets dat het dagelijks bestuur waardeert in de winkelcentra van Amsterdam-Noord, die ook belangrijk zijn in de wijken."

Uitreiking breedbeeld tv's kerstactie Winkelcentra Amsterdam-Noord: breed in beeld.

De winnende slagzinnen

De markt en de winkels op het Mosveld zijn mijn favoriet, omdat op dit plein houden de winkeliers de prijzen klein.

De winkels op het Purmerplein zijn mijn favoriet, omdat ik daar zo van de gastvrijheid geniet. Wil ik met buggy bij kees Grutten binnenlopen, houden ze de deur met een glimlach voor mij open. Bloemen koop ik bij Helena en als ik even niet oplet maakt ze uit zichzelf een schitteren boeket. Snel door naar Carry, waar ik met zuurkool wordt verwend, als je je eigen tasje meebrengt, krijg je een compliment. Bij de Ridder koop ik kaas en grappige verhalen zijn gratis en voor niet bij het af te halen. Bij Henk en Lily Oostwal voelt het als familie zo vertrouwd. Ik ken niemand die niet van hun gehaktballen houdt. Hoewel ik pas in juni ben komen wonen in Noord, vind ik het Purmerplein nu al enig in zijn soort.

Ik winkel graag op het Waterlandplein, omdat de sfeer nergens beter kan zijn!

Ik winkel graag in winkelcentrum de Molenwijk omdat, ik me daar voel, als koning in z'n rijk.

De winkels op 't Zonneplein zijn mijn favoriet, omdat elke winkelier je daar graag ziet. Ga je voor pindakaas of afwasmiddel naar Appie, Dirk of Lidl dan sta je in een saaie rij, op 't Zonneplein is dat er niet bij. Aangezien er een mens achter de toonbank staat die je helpt en met je praat.

Winkelcentrum In de Banne is mijn favoriet, omdat het er erg gezellig en betaalbaar is en het mij nimmer teleurgesteld achterliet.

Winkelcentrum Boven 't Y is mijn favoriet, omdat het mij zo stijlvol ontvangt verwelkomt en begrijpt en mij altijd breed in mijn behoeften voorziet.

Campagnebeeld win een breedbeeld TV