Partij voor de Vrijheid (PVV)

PVV eist opheldering Russische Climategate - Kamervragen vrijdag 18 december 2009

Terwijl de onderhandelingen in Kopenhagen over een te bereiken klimaatakkoord muurvast zitten, breidt 'Climategate' zich steeds verder uit over de wereld. De Partij voor de Vrijheid eist van minister Cramer opheldering over het feit dat nu ook de Russen klagen over gemanipuleerde klimaatgegevens.

"Als de Russen beweren dat de Britse klimaatwetenschap informatie van Russische weerstations links laat liggen, omdat die niet in de alarmerende theorie van de opwarming van de aarde zouden passen, dan hebben we een groot probleem. Want het Russische aardoppervlak bedraagt 12,5% van de totale wereldoppervlakte en gegevens van Russische weerstation zijn dus van cruciaal belang", aldus PVV-Kamerlid Richard de Mos vanuit Kopenhagen.

Vragen van het lid de Mos (PVV) aan minister Cramer aangaande Climategate.


1.)
Bent u bekend met het bericht "Russische Climategate"*


2.)
Wilt u, nu blijkt dat gegevens van Russische weerstations die metingen doen over 12,5% van het totale aardoppervlak, door de wetenschap worden genegeerd omdat zij niet in de theorie van de opwarming van de aarde passen, alsnog onderzoeken of Climategate niet veel groter is in omvang dan dat u heeft gesuggereerd? Zo neen, waarom niet?


3.)
Deelt u de mening dat dit soort incidenten de geloofwaardigheid van de toch al wankelende klimaatwetenschap van de alarmisten verder af doet nemen? Zo neen, waarom niet?


4.)
Hoeveel waarde hecht u aan zogeheten overweldigend wetenschappelijk bewijs, dat de aarde als gevolg van menselijk handelen opwarmt, als steeds blijkt dat er met ditt wetenschappelijke bewijs is geknoeid en gemanipuleerd en is dit gesjoemel door u uit te leggen aan al die mensen die met de beste bedoelingen in Kopenhagen zijn om de wereld te redden?


5.)
U heeft alweer 300 miljoen euro zuur verdiend belastinggeld toegezegd om het klimaatprobleem, volgens u door de mens veroorzaakt, te bestrijden, maar doet u er niet beter aan eerst Climategate tot op de bodem uit te zoeken voordat u verder gaat met het geven van verlate Sinterklaascadeaus aan ontwikkelingslanden, terwijl honderdduizenden ouderen in ons land een eenzame Kerst tegemoet zien?


* Spits vrijdag 18 december pagina 8.