Dienstenbond CNV

Nieuws

18 december 2009

Leden stemmen in met cao AHDC

Begin december is er door CNV Dienstenbond een
onderhandelings-resultaat bereikt met Albert Heijn over de cao distributie. De leden hebben hun reactie kunnen geven en hebben in grote meerderheid ingestemd met het onderhandelingsresultaat. Daarmee is de cao een feit.

De leden hebben ingestemd met de cao, echter, daarmee is het niet klaar. Er liggen nog altijd de vraagstukken over inzetbaarheid. CNV Dienstenbond heeft al langer aangegeven bij Albert Heijn daarover te willen praten en zelfs daarvoor concrete voorstellen gedaan. Want, op termijn zal het consequenties voor medewerkers opleveren. Dan kan je maar beter voorbereid zijn. Om daadwerkelijk stappen te kunnen maken heeft CNV Dienstenbond aan Albert Heijn het voorstel gedaan om met een onafhankelijk externe procesbegeleider dit traject in te gaan, zodat we met elkaar daadwerkelijk stappen kunnen maken.

Tenslotte, veel van de reacties op de cao bevatten ook opmerkingen over de reorganisatie. Medewerkers willen duidelijkheid over hun toekomst. CNV Dienstenbond zit daar bovenop en heeft Albert Heijn inmiddels klip en klaar duidelijk gemaakt dat wij zo spoedig mogelijk afspraken willen maken. Leden worden daar uiteraard over geïnformeerd.

In dit cao-traject heeft CNV Dienstenbond een duidelijke en heldere lijn gevolgd. Daarin is gekeken naar de eigen inzet, maar ook naar de praktische haalbaarheid. Deze heldere lijn heeft zich uitbetaald in het onderhandelingsresultaat dat in volledig lijn is met wat CNV Dienstenbond uiteindelijk als maximaal haalbare aan Albert Heijn heeft voorgesteld. Kortom, de lijn en visie van CNV Dienstenbond was zo gek nog niet.

Maak je collega ook lid van de vakbond die vooruit kijkt!

Heeft u nog vragen en/of opmerkingen n.a.v. deze Info, dan kunt u contact opnemen met bestuurder Fedde Monsma. Telefoon: 023-5651052, of per
e-mail: f.monsma@remove-this.cnvdibo.nl